Pagājušā nedēļā Latvijas skolās sākas otrais gads Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā projektam - “Garšīgie likumi” , kas sniedz praktiskas zināšanas par pārtikas drošību un patērētāju tiesībām un Eiropas Parlamenta paveikto šajās jomās. Projektā “Garšīgie likumi” Latvijas skolās EPIB Latvijā 2016./2017. mācību gadā aicināja iesaistīties vispārizglītojošās skolas (pamatskolu vecāko klašu skolēnus un vidusskolēnus), mudinot jauniešus izprast EP kā viena no ES likumdevējiem darbu pārtikas drošības jautājumos un situāciju Latvijā. Projektam pieteicās vairāk nekā 100 skolas no visas Latvijas. Projekta rezultātā skolēni noskaidro kas ir ģenētiski modificēta pārtika un vai tā ir sastopama Latvijā, gūst priekšstatu kā EP lēmumi uzlabo alerģisku cilvēku dzīves kvalitāti, uzzina kas ir jaunā pārtika un gūst izpratni par Eiropas lēmējinstitūciju, valsts, pašvaldību un ēdināšanas nozares speciālistu lomu rūpēs par drošu pārtiku Latvijas un citu ES valstu iedzīvotājiem. Raidījumā ar projektu “Garšīgie likumi” iepazīstina Eiropas Parlamenta Informācijas biroja vadītāja Marta Rībele.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai Twitter profilu!
Draugiem.lv Facebook Twitter