“Latviešiem pasaulē” centās noskaidrot, kas ir tipiskie latviešu ēdieni, kas ir īsta latviskā garša un kādas ir, dodoties trimdā līdzpaņemtas un no vecmāmiņām mantotas receptes. Par latviešu gardumu pētījumiem stāstīja “LaPa” muzeja galvenā koordinatore Marianna Auliciema. Izrādās, lai kur arī nedzīvotu, mūsējie nevar iztikt bez galerta, rasola, kaut vai vīnogu lapās skābētiem gurķiem un kaut vai bambusa dzinumiem pildītiem pīrāgiem.
Pīrāgi topā esot arī Austrālijas latviešiem! Adelaides latvieši regulāri rīko ne tikai Pavārmākslas klases, bet drīzumā gaida jau 3. Pavārmākslas grāmatas atvēršanas svētkus un Jāņos brūvē īstu latviešu alu. Ar rosīgo Adelaides latviešu biedrību iepazīstināja tās priekšsēde Ilze Radziņa.
Biedrības paspārnē darbojas veikaliņš “SAKTA”, senioru aprūpes nodaļa “Laima”, kā arī turpinās darbs pie muzeja - vienīgā latviešu muzeja Austrālijā, kurā glabājoties pat 100gadīgi tautastērpi, atjaunošanas. Savukārt koris “Dziesmu Laiva” tikko kā ierakstījis latviešu līdzdziedamo dziesmu CD.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X