Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 skanēs muzikoloģes Daigas Mazvērsītes autorprogramma “Nošu atslēga”

No 1. oktobra Latvijas Radio 2 ēterā ik ceturtdienu skanēs jauns muzikoloģes un ētera personības Daigas Mazvērsītes autorraidījums “Nošu atslēga” – stāsti par latviešu populāro mūziku, tās nozīmi, attīstību un šīs mūzikas radītājiem. Tāpat no oktobra populārākās radiostacijas programmā atgriežas trīs klausītāju jau iecienīti raidījumi: būvniecības tematikai veltītais “No pamatiem līdz jumtam”, dabas un aktīvās atpūtas raidījums “Radio vilks dabā” un “Mājas ballīte” piektdienu vakaros.

„Domāju, ka gan iecienītie raidījumi, kas atgriežas, gan arī jaunais var izglītot un izklaidēt ļoti daudzveidīgu auditoriju. Mums ir raidījumi gan mūzikas un dabas mīļiem, gan tiem, kas vēlas uzfrišināt vai arī no nulles sev uzcelt mājokli. Esmu gandarīts, ka Latvijas Radio ne tikai turpina pieturēties pie esošajiem kvalitātes paraugiem, bet pastāvīgi pilnveidojas un aug,” saka Latvijas Radio 2 satura galvenais redaktors Kaspars Mauriņš.

Autorprogramma “Nošu atslēgas”

Latvijā populārās mūzikas autoru un izpildītāju vidū ir daudz veiksmes stāstu. Gan pagājušajā, gan šajā gadsimtā ar savu talantu klausītājus sajūsminājuši mūsu komponisti, dziedātāji, instrumentālisti, grupas, orķestri. “Latvijas Radio 2 ikdienas mūzikas programmās iekļaujam dažādu stilu, žanru un laikmetu skaņdarbus, bet “Nošu atslēga” pildīs pētnieciski – izglītojošu funkciju,” skaidro Daiga Mazvērsīte.

„Pie mikrofona tiks lūgti žanra jubilāri, piemēram, pirmajā raidījumā viesosies dziedātājs, dziesmu autors un dzejnieks Ainars Mielavs, lai atklātu, kā sācis dziedāt un kāpēc viņa jaunā albuma nosaukums ir „220 volti”. Kopā ar studijas viesiem tiks analizēti populārās mūzikas procesi un izcilu komponistu, mūziķu un dziedātāju daiļrade – 8. oktobra pārraide būs veltīta Uldim Stabulniekam, un turpmāk gaidāmas diskusijas gan par blūza žanru Latvijas mūzikā, gan Imanta Kalniņa un Raimonda Paula daiļradi, gan par daudz ko citu nozīmīgu Latvijas mūzikas vidē,” saka raidījuma autore.

Jaunais raidījums būs dzirdams ik ceturtdienu plkst. 19.05–20.00.

Daigai Mazvērsītei ir unikālas muzikoloģijas zināšanas un pieredze – viņa sarakstījusi 10 grāmatas, tostarp par grupu „Jumprava”, komponistu Raimondu Paulu, operdziedātāju Jāni Zāberu, Latvijas radio bērnu vokālo ansambli „Dzeguzīte” un citas.

Ēterā atgriežas trīs klausītāju iemīļoti raidījumi

Pēc klausītāju lūguma Latvijas Radio 2 ēterā ar 5. oktobri pirmdienu vakaros plkst.  19.05–19.35 skanēs būvniecības padomu raidījums „No pamatiem līdz jumtam”. Raidījums jau trīspadsmit gadu garumā ar praktiskiem padomiem palīdzējis klausītājiem orientēties būvniecības, celtniecības un mājas vai dzīvokļa remontu lietās. Pēc pusotra gada pārtraukuma raidījums atgriežas – to vadīs tehnisko zinātņu doktors, Rīgas Tehniskās Universitātes docents Juris Biršs un programmu vadītāja Inese Štrāla.

Otrdienu vakaros plkst. 19.06.–20.00 “Radio vilks dabā” aicina klausītājus pievērsties aktivitātēm dabā un īpaši veselīgai, aktīvai, kā arī atbildīgai atpūtai svaigā gaisā. Raidījumu vada operators un režisors Sandris Jūra, kurš savas prasmes apguvis Vides Filmu studijā, strādājot pie dabas raidījumiem, un DJ Aivis, kurš līdztekus Latvijas Radio 2 programmu vadīšanai ir liels dabas draugs un kaismīgs makšķernieks.

Savukārt piektdienu vakaros plkst. 21.00–23.00 „Mājas ballītē” skanēs populārā latviešu mūzikas remiksu autora un DJ Mart Inc. sagatavotie latviešu ballīšu hiti brīvdienu gaisotnē.

Latvijas Radio 2 ir populārākā radiostacija Latvijā ar 17,5% tirgus daļu un 455 tūkstošiem klausītāju (Kantar TNS 2020. gada pavasara-vasaras, AQH Share, Reach).

Papildu informācijai:
Kaspars Zalāns

Latvijas Radio

Komunikācijas un multimediju daļas

sabiedrisko attiecību speciālists

Tālr.: 20037868

E-pasts: kaspars.zalans@latvijasradio.lv