Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio raidījumi „Krustpunktā” un „Ģimenes studija” viesosies Bauskā

Piektdien, 11. oktobrī, Latvijas Radio 1 raidījumi „Krustpunktā” un „Ģimenes studija” izbraukuma tiešraidē raidīs no Bauskas rātsnama, lai runātu par reģionā aktuālajiem jautājumiem un klātienē tiktos ar saviem klausītajiem. Iedzīvotāji aicināti apmeklēt radījuma „Krustpunktā”  tiešraidi no plkst. 12:30 – 14:00, kurā nozares eksperti žurnālistes Māras Jansones vadītajā diskusijā runās par slimnīcu reformu un medicīnisko pakalpojumu pieejamību reģionā. „Brīvā mikrofona” laikā žurnālists Aidis Tomsons sarunāsies ar laikraksta „Bauskas dzīves” galveno redaktori Anitu Rozentāli un klātesošajiem Bauskas reģiona iedzīvotājiem. Savukārt raidījuma „Ģimenes studija” vadītājas Agnese Linka un Mairita Znotiņa plkst. 14:05 – 15:00 aktualizēs tematu par kultūras iestāžu piedāvājumu bērnu auditorijai.

Lai ieskicētu plašāku reģionā aktuālo jautājumu loku, ”Brīvajā mikrofonā” Latvijas radio 1 žurnālists un raidījuma „Krustpunktā” vadītājs Aidis Tomsons sarunāsies ar laikraksta „Bauskas Dzīve” galveno redaktori Anitu Rozentāli. Kopā ar klātesošajiem Bauskas iedzīvotajiem tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kā valdība pieņemtie lēmumi atsaucas uz reģionu un ar kādiem izaicinājumiem saskaras Bauskas novada iedzīvotāji.

„Bauskas reģions jau reiz ir piedzīvojis pamatīgas reformas medicīnas jomā. Pašlaik esam jaunu reformu priekšā, tāpēc vēlamies izprast, kādas pārmaiņas ikdienas dzīvē ir nesušas iepriekšējās izmaiņas un kā nozares profesionāļi un iedzīvotāji vērtē pašreizējo situāciju ar medicīnas pakalpojumu pieejamību reģionā,” par „Krustpunktā” diskusiju stāsta raidījuma producente Evija Unāma. Diskusijā piedalīsies NMPD Zemgales reģionālā centra vadītājs Dmitrijs Sergejevs, Bauskas slimnīcas vadītāja Mirdza Brazovska, Lauku ģimenes ārstu asociācijas pārstāve Ilze Kukute, Bauskas Domes priekšsēdētāja vietnieks Voldemārs Čačs un Nacionālais veselības dienests pārstāvis.

Savukārt „Ģimenes studijā” no plkst. 14:05 – 15:00  raidījuma vadītājas Agnese Linka un Mairita Znotiņa vadīs diskusiju par to, kāds ir reģiona kultūras iestāžu piedāvājums bērnu auditorijai, vai tas atbilst mūsdienu bērnu interesēm un uztveres īpatnībām? Ar kādiem izaicinājumiem saskaras Latvijā zināmākie muzeji, lai kvalitatīvi piesaistītu ģimeņu un bērnu auditoriju? Raidījumā viesosies muzeoloğe Agnese Neija, skolniece un blogere Agate Balode, kura raksta recenzijas par muzejiem, keramiķe Laima Gurgone, Rundāles pils direktore Laura Lūse, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izglītības programmu un izstādes "Kurš kuram draugs" kuratore Laura Dravniece un Bauskas pils muzeja pedagoģe Ilona Ozola.

Lai  nodrošinātu daudzveidīgāku informāciju par notikumiem un procesiem Latvijas reģionos un veicinātu plašāku auditorijas iesaisti, Latvijas Radio regulāri organizē reģionālās tiešraides. Šī gada aprīlī Latvijas Radio 1 raidījumi “Krustpunktā” un “Ģimenes studija” viesojās Līvānos, jūlijā raidījumi “Krustpunktā” un Kultūras Rondo” viesojās Ventspilī, savukārt augustā raidījumi “Kā labāk dzīvot?” un „Krustpunktā” raidīja no Valmieras.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv