Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio rekonstruēta vēl viena skaņu ierakstu studija

 

Investējot 110 tūkstošus eiro, Latvijas Radio pabeidzis darbu pie 2. ierakstu studijas rekonstrukcijas, kas pielāgota mūsdienīgai raidījumu un podkāstu gatavošanai gan audio, gan multimediālā formātā. Studija ekspulatācijā nodota šonedēļ. Atbilstoši uzņēmuma vidēja termiņa darbības stratēģijai Latvijas Radio mērķtiecīgi veic tehnoloģiju nomaiņu un studiju rekonstrukciju, lai sakārtotu infrastruktūru atbilstoši mūsdienīga medija standartiem.

 

„Man ir liels prieks, ka varam nodot ekspluatācijā pilnībā renovētu skaņu ierakstu studiju. Lai gan tās mērķis ir kalpot par studiju audio un video ierakstu veikšanai, to varēs izmantot arī  kā rezerves studiju, no kuras nepieciešamības gadījumā varēs raidīt jebkurš no Latvijas Radio kanāliem. Neraugoties uz tik daudzfunkcionālu pielietojumu, studija ir izdevusies skaista, mājīga un aprīkota ar mūsdienīgām tehnoloģijām. Pēdējo piecu gadu laikā Latvijas Radio ik gadu ir atjaunota viena ierakstu studija, kas veidota pamatā pašu spēkiem. Liels paldies par to Latvijas Radio izcilajai komandai, kurā spēkus apvienojuši tehniskie, dizaina, skaņas un video speciālisti,” tā Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.

Jaunās studijas funkcionalitāte paredzēta arī programmu darbam tiešajā ēterā, piemēram, uzsākot Latvijas Radio 1 un Ziņu dienesta 3. ierakstu studijas rekonstrukciju, plānots ikdienas darbam atvēlēt tieši 2. studiju.

Latvijas Radio tehniskais direktors Artis Cers norāda, ka jaunās studijas kopējās izmaksas sastāda 110 tūkstošus eiro – apmēram 55% no finansējuma izlietots audio un video aprīkojuma iegādei, savukārt atlikusī daļa izlietota studijas un režijas telpu rekonstrukcijai, apdares,  akustisko paneļu u.c. vajadzībām.

Latvijas Radio pēdējo četru gadu laikā izveidots mūsdienīgs Signālu vadības centrs, uzbūvēta tiešā ētera multimediālas funkcionalitātes studija Latvijas Radio 4 – Doma laukums programmai, atjaunotas viena ierakstu, Latvijas Radio 2 un Latvijas Radio 3 – Klasika studijas, kā arī veikta 1.skaņu ierakstu studijas mikseru konsoles un skaņas trakta elementu nomaiņa. Nākamais lielais investīciju projekts plānots Latvijas Radio 1 un Ziņu dienesta tiešā ētera studijas rekonstrukcija.

Par Latvijas Radio

Latvijas Radio kanālu grupa ar 35,02% radio klausīšanās laika daļu joprojām saglabā tirgus līdera pozīciju Latvijā, liecina Kantar TNS auditorijas dati par 2022. gadu kopumā. Latvijas Radio programmas klausās vairāk nekā 750 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.

Latvijas Radio podkāstu straumēšanas vietnēs piedāvā vairāk nekā 160 dažādus raidījumus, kas pielāgoti raidierakstu formātam. Tāpat pieejami vairāki oriģinālpodkāsti, kas primāri veidoti digitālajai audio videi. Ik mēnesi Latvijas Radio paplašina piedāvātā satura apjomu podkāstu straumēšanas vietnēs. Latvijas Radio saturu iespējams klausīties arī Latvijas Radio mobilajā lietotnē.

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv