Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 4 tiešraidē raidīs no Daugavpils pilsētas svētkiem

 

 

Piektdien, 3. jūnijā, no plkst. 6.00 līdz 18.00  Latvijas Radio 4 – Doma Laukums tiešraidē raidīs no Daugavpils pilsētas svētkiem. Īpašajā, 12 stundu garajā programmā LR4 klausītāji varēs sekot līdzi tematiem, kas skar visdažādākās sabiedrības grupas. Piedaloties ekspertiem, nozaru pārstāvjiem, iedzīvotājiem un viedokļu līderiem no visas Latgales, tiks runāts par ekonomiku, politiku, lauksaimniecību, izglītību, medicīnu, kultūru, sportu un citiem tematiem.

„Pēdējos divus gadus pandēmijas ierobežojumu dēļ mums neizdevās tikties, tāpēc šogad dodamies uz Daugavpili  patiesi noilgojušies – kā uz satikšanos ar seniem, sirsnīgiem draugiem. Tomēr šis nav vienkāršs laiks, tāpēc gaidāmas arī vairākas nopietnas sarunas. Vēl pavisam nesen mēs visi cerējām, ka pēc pandēmijas varēsim atgūt zaudētās attīstības iespējas, taču šobrīd jāsecina, ka notiekošais karš Ukrainā ievieš korekcijas un sagādā mums visiem jaunus, daudz smagākus izaicinājumus. Tieši tādēļ ir daudz jautājumu par to, kas notiek biznesā, lauksaimniecībā, medijos, slimnīcās, mazākumtautību skolās... Brauksim, jo gribam saprast – ko domā cilvēki, ko viņi sagaida viens no otra, un ko – no valsts; kā izturēs bizness un kā – lauksaimnieki, kā sagaidīsim  vēlēšanas un kā – nākamo apkures sezonu, kas dod spēku un prieku un kas – cerību,” stāsta Latvijas Radio 4 – Doma laukums direktore Ilona Madesova.

Latvijas Radio 4 – Doma laukums izbraukuma studija Daugavpilī atradīsies pilsētas svētku epicentrā – Rīgas ielā esošajā Skulptūru dārzā. Gan Daugavpils iedzīvotāji, gan pilsētas viesi visas dienas garumā ir laipni aicināti apciemot tiešraides studiju un klātienē sastapt Latvijas Radio 4 ētera personības.

 

No plkst. 6.30 ētera personības Andrejs Hutorovs, Anastasija Osmolovska un Jeļena Vihrova rīta programmā „Doma laukums”, piedaloties viesiem no Latgales, stāstīs par lauksaimniekiem un zemniekiem aktuāliem jautājumiem Latgalē. Tāpat „Doma laukums” pievērsīsies tādiem tematiem kā skolu reforma Latgalē un bēgļu jautājums. Īsi pēc plkst. 9.00 Oksana Doniča un Sergejs Kuzņecovs raidījumā „Vienkāršiem vārdiem” stāstīs par to, kā sagatavoties apkures sezonai un kā pēc iespējas energoefektīvāk pārveidot dzīvojamo māju. Raidījums „Mediju lauks” plkst. 10.10 kopā ar Marinu Kovaļevu un Ivetu Čigāni runās par medijiem Latgalē un to, kādas ir auditorijas gaidas konkrētajā reģionā. Īsi pēc plkst. 11.00 raidījumā „Darbojošās personas” Anna Stroja sarunāsies ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Andreju Elksniņu. Raidījums „Atklātais jautājums” un ētera personība Olga Kņazeva plkst. 12.10 analizēs to, kādas ir iespējas uzņēmējiem pārorientēt līdzšinējos Krievijas un Baltkrievijas eksporta tirgus uz citām vietām Eiropā. Tāpat dienas gaitā uzmanība tiks pievērsta arī kultūrai svarīgiem jautājumiem, piemēram, raidījumā „Piektais celiņš” plkst. 14.10 Romāns Antonovičs stāstīs par fanu kustību, kas Daugavpilī izveidota, lai atbalstītu izcilo daiļslidotāju Denisu Vasiļjevu, bet raidījumā „Skaņas. Domas. Tikšanās” plkst. 16.05 pie Ilonas Jahimovičas viesosies Daugavpils teātra aktieri. Dienas noslēgumā raidījums „Izklāstā” plkst. 17.10 kopā ar ētera personībām Juliānu Škagali, Jevgēniju Antonovu un Karīnu Važnaju analizēs to, kā tuvākajā nākotnē varētu izskatīties Latgales ekonomiskā, politiskā un sociālā attīstība.

 

Par Latvijas Radio 4 – Doma laukums

 

Latvijas Radio 4 – Doma laukums ir viens no pieciem Latvijas Radio grupas kanāliem, kas diennakts režīmā raida kopš 2002. gada 7. janvāra. Radio programma skan krievu un citās mazākumtautību valodās, nodrošinot informāciju un analīzi par Latvijas politisko, sociālo, tautsaimniecības un kultūras dzīvi, mūziku un jaunatnes lietām. Saskaņā ar Kantar TNS datiem, LR4 ik nedēļu sasniedz ap 167 tūkstošiem klausītāju (2021. gada dati), no tiem vairāk nekā trešdaļa – tieši Latgales reģionā dzīvojošie. Strauji aug arī LR4 satura patēriņš podkāstu formātā. LR4 saturam iespējams sekot līdzi arī sociālo tīklu kontos Facebook @LatvijskoeRadio4 un Instagram @latvijskoe_radio_4.

 

Papildu informācija:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv