Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio pirmo reizi klātienē seko līdzi arī ziemas paralimpiskajām spēlēm

Šogad no 4. līdz 13. martam Pekinā norisināsies ziemas paralimpiskās spēles. Tām pirmo reizi paralimpisko ziemas spēļu vēsturē klātienē līdzi seko arī Latvijas Radio. Uz Pekinu devusies žurnāliste Baiba Runce, kuras veidotās reportāžas ir iespējams dzirdēt Latvijas Radio 1.

 

Šogad pēc 16 gadu ilga pārtraukuma Latvija 3. reizi tās vēsturē tiks pārstāvēta ziemas paralimpiskajās spēlēs. Savukārt, pirmo reizi mūsu valsts paralimpiskajās spēlēs tiks pārstāvēta komandas sporta veidā. Par to būs parūpējusies Latvijas Ratiņkērlinga izlase, kuras spēlēm līdzi sekos arī Latvijas Radio žurnāliste Baiba Runce.

 

„Kad man piedāvāja iespēju atspoguļot paralimpiskās spēles, es uzreiz piekritu. Parasti uz olimpiskajām spēlēm dodas gana daudz žurnālistu, fotogrāfu un operatoru no dažādiem medijiem. Bet līdz ar olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju visi dodas mājup. Tomēr ar to sacensības nebeidzas, jo uzreiz pēc tam sākas paralimpiskās spēles, kurām diemžēl vairs tik liela uzmanība netiek pievērsta. Manuprāt, mēs to varam mainīt, jo arī šim notikumam mūsu sportisti gatavojas daudzus gadus un iegulda visus savus spēkus. Turklāt paralimpisko spēļu būtība, manuprāt, ir parādīt pasaulei, ka funkcionāli traucējumi nav šķērslis būt aktīviem un stipriem, būt sportistiem. Esmu gandarīta par sabiedrisko mediju labdarības maratonu „Dod pieci!”, kas pagājušā gada izskaņā aktualizēja vides pieejamības problemātiku cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, un šis, manuprāt, ir loģisks tēmas turpinājums. Latvijas Ratiņkērlinga izlase vairāk nekā desmit gadus ir gatavojusies šim notikumam, un ir pelnījusi dalību paralimpiskajās spēlēs,” norāda Latvijas Radio žurnāliste Baiba Runce. Viņa atzīst, ka saistībā ar traģiskajiem notikumiem Ukrainā šī gada spēlēs, visticamāk, nevienam sportistam nebūs emocionāli vieglas.

 

Baibas Runces reportāžas no Pekinas var dzirdēt Latvijas Radio 1 rīta programmā „Labrīt!” pēc plkst. 8.00, kā arī raidījumā „Pēcpusdiena” plkst. 17.45.

 

Par Latvijas Radio 1

 

Latvijas Radio 1 ir informatīvi analītiska programma, akcentējot demokrātijas, nacionālās identitātes un sabiedrības saliedētības vērtības. Raidstacija piedāvā plašu Latvijas un pasaules ziņu saturu, pētniecisko žurnālistiku, informāciju, diskusijas un analīzi par Latvijas politisko, sociālo, tautsaimniecības un kultūras dzīvi u.c. Saskaņā ar Kantar TNS 2021. gada auditorijas datiem, Latvijas Radio 1 nedēļā sasniedz 321 tūkstoti klausītāju un ieņem 3.pozīciju pēc klausīšanās laika daļas (9,75% AQH Share) visu Latvijas raidstaciju vidū.

 

 

 

Papildu informācija:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv