Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 4 – Doma laukums skanēs vakara pasakas bērniem

No pirmdienas, 20. decembra mazākumtautību valodās raidošajā Latvijas Radio 4 – Doma laukums piedāvā īpašu jaunumu pašiem mazākajiem klausītājiem – vakara pasaciņas krievu valodā. Pasakas skanēs katru darba dienu plkst. 20.05. Ierakstus veidojis Latvijas Radio “Radioteātris”, un dažādas pasakas lasīs tautā iemīļoti aktieri un mākslinieki.

Kā norāda pasaciņu projekta redaktore Ilona Jahimoviča, tad vakara pasakas krievu valodā ir jau sen lolots sapnis visai Latvijas Radio 4 komandai, kas beidzot piepildījies. “Esam patiesi gandarīti, ka turpmāk arī mūsu radio stacijas mazākie klausītāji varēs doties pie miera, klausoties pasakas krievu valodā. Atskaņosim latviešu autoru radītas un zināmu mākslinieku ierunātas pasakas, kas kļūs par piedzīvojumu gan bērniem, gan viņu vecākiem,” stāsta Ilona Jahimoviča.

Jau no 20. decembra plkst. 20.05 tiks atskaņotas Annas Sakses “Pasakas par ziediem”, un šoreiz pavisam jaunā – Annas Gogeles tulkojumā. 20. decembrī teiksmainie lasījumi sāksies ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieriem Anatoliju Fečinu un Tatjanu Lukašenkovu. Savukārt, janvārī dzirdēsim izcilās latviešu autores Margaritas Stārastes darbu “Ziemas pasaka”. Pasakas ierunās daudzi Latvijā iemīļoti aktieri – Jekaterina Frolova, Natālija Ščeglova, Jakovs Rafalsons, Vadims Grosmans, Veronika Plotņikova, Jurijs Kušpelo un citi. “Mums ir patiess prieks, ka izcilu latviešu autoru darbi tagad būs pieejami arī augstvērtīgā audio versijā krievu valodā. Nākamajā gadā plānojam ierakstīt vēl daudzas lieliskas pasakas, kas, mūsuprāt, šajā laikā ikvienam no mums ir nepieciešams – kā atgādinājums, ka dzīvē, gluži kā pasakās, beigās viss būs labi,” tā „Radioteātris” vadītāja Māra Eglīte.

Projekta redaktore ir Ilona Jahimoviča, skaņu režisore – Sendija Burka.

Pasakas Latvijas Radio 4 – Doma laukums ēterā no 20. decembra skanēs katru darba dienu plkst. 20.05. Pasakas būs klausāmas ne tikai radioviļņos, bet arī Latvijas Radio 4 mājas lapā un visās populārākajās straumēšanas platformās.

 

Par Latvijas Radio 4 – Doma laukums

 

Latvijas Radio 4 – Doma laukums ir viens no pieciem Latvijas Radio grupas kanāliem, kas diennakts režīmā raida kopš 2002. gada 7. janvāra.  Radio programma skan krievu un citās mazākumtautību valodās, nodrošinot informāciju un analīzi par Latvijas politisko, sociālo, tautsaimniecības un kultūras dzīvi, mūziku un jaunatnes lietām. Saskaņā ar Kantar TNS datiem, LR4 ik nedēļu sasniedz ap 180 tūkstošiem klausītāju (2021. gada pavasara-vasaras dati) Strauji aug arī LR4 satura patēriņš podkāstu formātā. Piemēram, raidieraksts „Ciemos pie grāmatiņas” (В гостях у книжки) 2021. gada novembrī sasniedzis 38,8 tūkstošus klausījumu, no tiem vairums klausījumu bijuši Yandex Music straumēšanas platformā. LR4 saturam iespējams sekot līdzi arī sociālo tīklu kontos Facebook @LatvijskoeRadio4 un Instagram @latvijskoe_radio_4.

 

Papildu informācija:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv