Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Sākas labdarības maratona „Dod pieci!” labdarības izsoles

Sabiedrisko mediju labdarības maratona „Dod pieci!” ietvaros sākušās labdarības izsoles, kurās tiks piedāvātas unikālas lietas, kas pieder Latvijā un pasaulē zināmiem cilvēkiem, kā arī dažādi piedzīvojumi un notikumi. Labdarības izsolēs iegūtie līdzekļi tiks ziedoti šī gada „Dod pieci!” tēmai – atbalstam cilvēkiem ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem. Pagājušā gadā „Dod pieci!” labdarības izsolēs tika iegūti  19 998 eiro.

Kā katru gadu, izsoļu saraksts pastāvīgi tiek papildināts un dalībniekus sagaida arī dažādi pārsteigumi. Jau pirmajās labdarības izsoles dienās dalībnieki vairāksolīšanā var tikt pie dažādām ekskluzīvām lietām, tostarp, mākslinieka Mareka Odumiņa mākslas darbu, kas gleznots, turot otiņu mutē, un dizaineres Laimas Jurčas kolekcijas „Illuminated” tērpa.

Sporta līdzjutēji labdarības izsoļu rezultātā varēs iegūt iespēju ieskatīties Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības darba dienā un parakstītu formas kreklu, tāpat tiks izsolīts Latvijas futbola izlases vārtsarga Roberta Ozola parakstīts spēles krekls, kā arī Latvijas hokeja valstsvienības spēlētāja Ronalda Ķēniņa oriģinālā hokeja nūja ar autogrāfu. Vēl lielisks ieguvums būs Kristapa Porziņģa NFT jeb neaizvietojamais tokens ar sērijas numuru #433.

Ekstrēmāku izjūtu cienītājiem patiks lēciens ar gumiju kopā ar Pieci.lv ētera personību Karmenu Stepanovu. Bet tiem, kas gatavojas kādiem svētkiem, lielisks guvums būs korporatīvā ballīte kopā ar pasākumu organizatoriem Event Mafia, Pieci.lv ētera personību un pasākumu vadītāju Lindu Samsonovu un grupu „Citi Zēni”. Savukārt, gardēžus iepriecinās TV personības Madaras Biedriņas gatavotās vakariņas kādai ziedotāju kompānijai.

Labdarības maratona „Dod pieci!” aizsācējs un dīdžejs Toms Grēviņš saka: "”Dod pieci!” labdarības izsoles jau vairāku gadu garumā dod iespēju sabiedrībā zināmām organizācijām, sportistiem un mūziķiem atbalstīt „Dod pieci!”, ko viņi labprāt arī dara, savukārt izsoles dalībniekiem iegūt unikālu Ziemassvētku dāvanu, vienlaikus parūpējoties par līdzcilvēkiem, kuri ikdienā sadzīvo ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem."

Pagājušā gadā labdarības maratona „Dod pieci!” izsolē vislielāko popularitāti guva Latvijas futbola izlases krekls un bumba, kas tika izsolīti par 1500 eiro lielu ziedojumu. Savukārt, otro un trešo vietu ar 1200 eiro lielu ziedojumu dalīja boksera Maira Brieža oficiālais cīņas krekls ar parakstu, kā arī Fonda „Viegli” un Ziedoņa muzeja īpašā glezna.

Izsoli rīko Ziedot.lv sadarbībā ar „Pērkam Kopā”, tā pieejama labdarības maratona mājaslapā www.dodpieci.lv. Visi ieņēmumi no labdarības izsoles tiks novirzīti palīdzības sniegšanai cilvēkiem ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem.

 

Izsoles norise

Lai piedalītos izsolēs, jāreģistrējas „Dod pieci!” labdarības maratona izsoļu lapā izsole.dodpieci.lv, veicot vienreizēju ziedojumu EUR 5 vērtībā, kas automātiski nonāk ziedot.lv rīcībā un tiek pieskaitīts „Dod pieci!” maratona ziedojumiem. Izvēloties konkrētu izsoli, ikviens var piedāvāt savu likmi ar minimālo augšupejošo soli EUR 1. Brīdī, kad piedāvātā likme tiek pārsolīta, tās iesniedzējs saņem e-pastu. Izsole noslēdzas mājaslapā norādītajā termiņā. Ja 5 minūtes pirms noteiktās izsoles termiņa beigām tiek piedāvāta jauna likme, izsole tiek pagarināta vēl par 5 minūtēm. Ja 24 stundu laikā pēc izsoles beigām izsolītais priekšmets vai pakalpojums netiek izpirkts, to var iegūt nākamās lielākās likmes solītājs. Vairāk par izsoles noteikumiem šeit: https://izsole.dodpieci.lv/noteikumi/

 

Citas „Dod pieci!” ziedošanas iespējas

Ikviens var ziedot līdzekļus „Dod pieci!” apmaiņā pret mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā. Labdarības maratona laikā no 17. līdz 23.decembrim radio skanēs tikai par ziedojumiem izvēlētās dziesmas. Ziedojumus, sākot no 5 eiro, var veikt mājaslapā www.dodpieci.lv.

Tāpat no 2. decembra skaidras un bezskaidras naudas ziedojumi tiek pieņemti arī „Circle K” degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā. Jau otro reizi labdarības maratona vēsturē tiek nodrošināta ziedošanas iespēja klātienē arī ārpus galvaspilsētas. Tāpat labdarības maratona norises laikā no 17. līdz 22. decembra vakaram no katra miles degvielas litra, ko iegādāsies privātpersonas, „Circle K”  ziedos 1 centu „Dod pieci!”. Līdz ar „Dod pieci!” maratona startu visās „Circle K” degvielas uzpildes stacijās Latvijā varēs iegādāties „Dod pieci!” labo nodomu krūzi. No katra pārdotā dzēriena īpašajā krūzē 10 centus ziedos uzņēmums, bet vēl 10 centus – dzēriena pircējs.

No 17. līdz 23. decembrim skaidras un bezskaidras naudas ziedojumus būs iespējams veikt arī labdarības maratona stikla studijā Vecrīgā, Doma laukumā. Ziedojot klātienē, maratona organizatori lūdz ievērot drošības ierobežojumus un 2 metru distanci.

 

Par labdarības maratonu “Dod pieci!”

Ik gadu labdarības maratons aktualizē kādu sabiedrībā nozīmīgu tēmu un atbalsta tās sabiedrības grupas, kurām tas ir patiesi nepieciešams. Ziedojumi līdz šim ir novirzīti vientuļiem senioriem, bērniem ar īpašam vajadzībām, vēža slimnieku sociālajai rehabilitācijai, atbalsta programmai ģimenēm, kuras vēlas audzināt bērnus no bērnu namiem, jauno vecāku mācību programmas izveidei un veselīgas piesaistes veidošanai,  neārstējami slimu cilvēku aprūpei un speciālās pārtikas iegādei, kā arī vardarbības mazināšanai ģimenēs.

Labdarības maratona virsmērķis ir cilvēciskāka vide – katrs “Dod pieci!” stāsts ir par to, kur mums kā sabiedrībai ar sevi vēl jāstrādā.

Labdarības maratons “Dod pieci!” ir daļa no starptautiska projekta “Serious Request”, kurā dažādās Eiropas valstīs radiodīdžeji nedēļu raida no īpašas stikla studijas, pievēršot uzmanību konkrētai labdarības maratona izraudzītai grupai vai sabiedriski nozīmīgai tēmai. Ikviens tiek aicināts ziedot līdzekļus apmaiņā pret mīļāko dziesmu radio ēterā. Latvijā šo tradīciju iedzīvināja Latvijas Radio 5 – Pieci.lv radošā komanda. Pieci.lv ir Latvijas Radio jauniešu satura multimediāla platforma, viens no ietekmīgākajiem zīmoliem jauniešu auditorijas vidū.

„Dod pieci!” organizē Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju un sabiedrisko mediju portālu LSM.lv. Projekta partneri ir labdarības organizācija Ziedot.lv un invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons”. Labdarības maratona norises partneri ir Luminor banka un “Circle K”, komunikācijas kampaņu veido reklāmas aģentūra NORD DDB Riga.

 

 

Papildu informācija:

Liene Pālēna

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Latvijas Radio

Tālr.: +371 26104145

Doma laukums 8, Rīga, LV-1505

www.latvijasradio.lv