Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 sadarbībā ar Latvijas Televīziju tagad skan muzikāli informatīvs raidījums “Latvijas sirdsdziesma”

No vakardienas, 7. marta, Latvijas Radio 2 ēterā sācis skanēt raidījums “Latvijas sirdsdziesma”. Lai arī LR2 muzikālajās programmās jau šobrīd liela daļa ir atvēlēta kantrī un šlāgera mūzikai, šis ir atsevišķs raidījums, kas pievērsīsies šo žanru jaunumiem un aktualitātēm, kā arī atspoguļos to spilgtākos pārstāvjus un par klasiskām vērtībām kļuvušas dziesmas. Raidījums tiek veidots sadarbībā ar skatītāju iemīļoto Latvijas Televīzijas raidījumu “Latvijas sirdsdziesma”, stiprinot sinerģiju starp abiem sabiedriskajiem medijiem.

 

Raidījumu, kas Latvijas Radio 2 ēterā skanēs svētdienas no plkst. 15.05 līdz 16.00, vada spilgts žanra pārstāvis, mūziķis Normunds Zušs. “Latvijas sirdsdziesma” pievērsīsies kantrī un šlāgera mūzikas jaunumiem, žanra aktualitātēm un ziņām šajā mūzikas lauciņā, pārraidīs šī mūzikas stila “klasikas” TOPus un aicinās uz sarunām spilgtākos žanra pārstāvjus.

 

Raidījumu producē ilggadējā Latvijas Radio 2 darbiniece, pašlaik Latvijas Televīzijas raidījuma vadītāja Velga Vītola, kura priecājas par sadarbību: “Prieks, ka “Latvijas sirdsdziesma” paplašina savu dziesmu dārzu un tagad skanēs arī LR2! Vieglās un estrādes mūzikas cienītājiem būs iespēja vēl biežāk tikties ar saviem iemīļotajiem māksliniekiem un sekot līdzi viņu muzikālajām gaitām.”

 

Latvijas Radio 2 galvenais redaktors Kaspars Mauriņš saka: “Kantrī un šlāgera mūzikai tiek atvēlēta liela daļa LR2 muzikālajās programmās. Taču šobrīd nav neviena raidījuma, kas pievērstos tieši šī žanra jaunumiem, aktualitātēm, kā arī atspoguļotu spilgtākos pārstāvjus un par klasiskām vērtībām kļuvušas dziesmas. Nereti dzirdēts, ka LTV raidījums “Latvijas sirdsdziesma” bieži tiek saistīts ar LR2. Un ne jau velti – vēsturiski arī esam sadarbojušies ar otru sabiedrisko mediju, tāpēc tikai likumsakarīgi, ka nolēmām iet kopīgu ceļu. Tagad sirdsdziesmas varēs ne tikai redzēt TV, bet arī dzirdēt radio.”

 

Latvijas Radio 2 ir latviešu populārās mūzikas radio. Radio devīze ir „Dziesmas dzimtajā valodā”, tas atskaņo dažādos gados un laikos ierakstītu dažādu žanru latviešu populāro un sadzīves mūziku. Radiostacija realizē un uztur klausītāju ikdienas nacionālās identitātes izpratni un apzināšanos ar latviešu valodā, latviešu mentalitātei un patības sajūtai, gadalaiku un diennakts ritējumam piemērotu latviešu mūziku un raidījumiem.

 

 

Papildu informācija:

Aleksandra Line

Latvijas Radio

Tālr.: 26770707

E-pasts: aleksandra.line@latvijasradio.lv