Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 1 jauns raidījums par mājdzīvniekiem “Ķepa uz sirds”

No 5. februāra Latvijas Radio 1 skanēs jauns raidījums “Ķepa uz sirds”, stāstot un skaidrojot dzīvnieku labturības tematiku, aktuālās problēmas un risinājumus veselīgas un laimīgas mājas mīluļu dzīves nodrošināšanai. Raidījums lineārajā ēterā skanēs reizi nedēļā, piektdienās no plkst. 15:05 – 15:35, un būs pieejams arī populārākajos straumēšanas servisos. Raidījumu vadīs Latvijas Radio 5 – Pieci.lv dīdžejs Magnuss Eriņš kopā ar žurnālisti un raidījuma producenti Inesi Kreicbergu. Raidījumu veido neatkarīgais producents „Summer Studio” ar Borisa un Ināras Teterevu fonda finansiālu atbalstu.

“Ķepa uz sirds” jau 10 gadus izglīto sabiedrību par dzīvnieku skološanu, veselību, aktuāliem jautājumiem likumos, lai iedrošinātu un veicinātu atbildīgu rīcību pret saviem mazākajiem un neaizsargātākajiem ģimenes locekļiem – mājdzīvniekiem. Mēs tiecamies uz to, lai Latvija kļūst par attīstītu Eiropas valsti, kurā dzīvnieku tiesības ir sakārtotas. Tāpēc liels prieks, ka ar Latvijas Radio 1 starpniecību mēs varam uzrunāt jaunu auditoriju un kopā kļūt par dzīvniekiem draudzīgāku sabiedrību,” stāsta žurnāliste un raidījuma producente Inese Kreicberga.

Raidījuma mērķauditorija ir ikviens mājdzīvnieku īpašnieks vai cilvēks, kurš tikai vēl plāno iegādāties ģimenes mīluli. Raidījumā kopā ar nozares ekspertiem tiks pētīta konkrēta tēma, papildinot to ar sižetiem un nākamā raidījuma tēmas ieskicēšanu auditorijas iesaistei.  Pirmais raidījums būs veltīts kucēnu un kaķēnu iegādei. Raidījumu veidotāji secinājuši, ka joprojām darbojas nelegālie dzīvnieku pavairotāji, kuri, izmantojot pircēju lētticību, pārdod tiem krančus par dārgu cenu. Rezultātā pircējs iegādājas ne tikai bezšķirnes dzīvnieku, bet kopā ar to pūrā klāt nāk milzīgas veselibas problēmas. Par šo diskusija ar vācu aitu suņu audzētāju Solvitu Vēveri un dzīvnieku aizsardzības biedrības “Ar sirdi delnā” vadītāju Andru Tomasi. Tāpat tiks pētīts, kādus paņēmienus izmanto negodprātīgi tirgotāji, lai iemidzinātu cilvēku modrību. Savukārt nākamajā raidījumā tiks analizētas suņa un bērna attiecības ģimenē – kā noteikt pareizu hierarhiju un kas jāzina, lai kopā būšana ģimenē būtu harmoniska un droša.

Latvijas Radio valdes locekle programmu attīstības jautājumos Sanita Dika-Bokmeldere pauž gandarījumu, ka, izejot no reklāmas tirgus, sabiedriskajam radio ir iespēja paplašināt tematikas un piedāvāt klausītājiem jaunus raidījumus, tostarp neatkarīgo producentu veidotus: “Šogad Latvijas Radio programmās jaunu raidījumu saturam atvēlētas vairāk nekā 600 stundas. Tas ir milzīgs un kvalitatīvs lēciens dažādībā, lai mēs godam pildītu savu misiju – veicināt sabiedrības izaugsmi, radot profesionālu un daudzveidīgu saturu un vietu diskusijām.”

Kantar TNS auditorijas dati liecina, ka 2020. gadā Latvijas Radio 1 bijis trešais klausītākais radio Latvijā, ik nedēļu uzrunājot 348 tūkstošus klausītāju. Šogad Latvijas Radio 1 programmu papildinājuši jau vairāki jauni raidījumi: „Reģioni Krustpunktā”, informējot par svarīgāko Latvijas reģionos, piedāvājot multimediālu raidījumu par jaunajām tehnoloģijām „Digitālās brokastis”, raidījumu ciklā „Dzelzs priekškara ēnā” stāstot par Ziemeļaustrumeiropas un Centrāleiropas valstu vēsturi pēc Otrā pasaules kara, padziļinot izpratni par mentālās veselības nozīmi raidījumā “Vai tas ir normāli” u.c. Tāpat vairāki jauni raidījumi gaidāmi pavasarī.

 

Pielikumā publicitātes foto.

 

Papildu informācija:

Ieva Aile

Komunikācijas un multimediju daļas vadītāja

Latvijas Radio

Tālr.: 29104676

E-pasts: ieva.aile@latvijasradio.lv