Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv darba dienu vakaros jauns raidījums Naktslokāls

Latvijas Radio 5 – pieci.lv ēterā, sākot ar 25. februāri, darba dienu vakaros no plkst. 20:00 līdz pusnaktij ir dzirdams jauns raidījums jauniešiem Naktslokāls. Raidījuma vadītāji ir Aleksis Vilciņš un Linda Samsonova, kuri vakara programmā ieviesuši daudz jauninājumu, saglabājot arī klausītāju iemīļotas rubrikas. Raidījumam ir aktīvs un dinamisks formāts, kas sniedz izklaidējošu saturu un izglītojošu informāciju ar mērķi veicināt jauniešu piederības izjūtu latviskajai kultūras telpai.

“Naktslokālā satiksies visdažādākie mūzikas žanri, cilvēki, sarunas un notikumi. Šī brīža lielākie hiti saplūdīs ar debatēm par izglītības jautājumiem, ceļojumu pieredzes stāstiiem un sarunām par veselīgu uzturu. Tas viss brīvā atmosfērā, kuru ar savu pievienošanos vakara komandai palīdzēs radīt Linda Samsonova. Līdz šim Linda ballītes izjūtu klausītājiem uzbūra agros brīvdienu rītos -  laiks disko bumbu iegriezt arī darba dienu vakaros!” stāsta ētera personība Aleksis Vilciņš, kurš ar pieci.lv klausītajiem darbdienu vakaros ir jau trīs gadus.

Savukārt jaunā pieci.lv vakara balss Linda Samsonova saka: "Esmu priecīga, ka beidzot pieci.lv ir savs Naktslokāls - vieta, kur vakaros tiekas mūzika, kultūra un sarunas. Ļoti ceru, ka izdosies piesaistīt jaunus klausītājus ar kvalitatīvu saturu un Naktslokāls būs tā vieta, kur jaunieši uzzinās par uzlecošajām mūzikas zvaigznēm un talantiem visā pasaulē, paplašinot savu muzikālo redzesloku un arī mūzikas listes. Tāpat uzsvērsim to, ka pērles atrodamas arī pašmāju un kaimiņvalstu mūzikā."

Raidījumā būs dzirdams plašs mērķauditorijai atbilstošs latviešu un Latvijā radītas mūzikas aptvērums, pasaules jaunāko muzikālo tendenču atspoguļojums, kā arī nodrošināta regulāra atgriezeniska saite ar klausītāju. Naktslokāls nāks klajā ar jaunām vakara rubrikām.

Pirmdienās no plkst. 23:00 arī līdz šim ēterā bija dzirdami Latvijas mākslinieku albumi pilnā garumā, taču tagad rubrikā "Izstāsti albumu" mūziku papildina pašu autoru komentāri par katru kompozīciju. Albums ar komentāriem tiks publicēts gan pieci.lv mājas lapā, gan pieci.lv “Mixcloud” kontā.

Otrdienās skanēs rubrika "Dejot aizliegts" - pašmāju mūzikas ekspertu un pazinēju sagatavota  kompozīciju izlase. Tā būs mūzika, kuru klausās profesionāļi ar potenciālu uzrunāt daudz plašāku klausītāju loku. Stilistiski piemērota gulētiešanas noskaņai.

Trešdienās "Kaimiņu būšanas" ietvaros ēterā skanēs šobrīd aktuālākās kaimiņu - lietuviešu un igauņu kompozīcijas, kas sniegs iespēju salīdzināt un vērtēt pašmāju un kaimiņvalstu tendences mūzikā. Savukārt rubrikā „Neobligātā literatūra” būs dzirdama intervija ar kādu Latvijas jauno prozas vai dzejas autoru un viņa darba lasījumi.

Ceturtdienās Aleksim un Lindai uz stundu pievienosies "Vēlais viesis" – ar sarunām un viesu izvēlētu mūziku.

Linda no brīvdienām ir paņēmusi līdzi ceļojumu rubriku "80 dziesmas ap zemeslodi", kurā aicinātie viesi dalīsies ar saviem ceļojumu iespaidiem un padomiem, iepazīstinot ar jaunām kultūrām, kā arī  Ritvaru Tomu Loginu ar "Piecām garšām” -  mūsdienīgu kulinārijas raidījumu, kas rosinās jauniešus eksperimentēt virtuvē.

Lai veicinātu sarunu un debašu kultūru jauniešu vidū, arī turpmāk otrdienās plkst. 21:00 pieci.lv ēterā un Facebook tiešraidē varēs dzirdēt jauniešu debates par aktuālu tēmu, kuras nemainīgi vadīs Aleksis Vilciņš. Savukārt ceturtdienās plkst. 23:00 arvien skanēs pieci.lv auditorijai aktuālu mūziķu koncertu ieraksti rubrikā “Uz Naktslokāla skatuves”, un piektdienās skanēs “Latviešu mūzikas TOP 20”, kā arī klausītāju izvēlēta mūzika nedēļas nogales ieskandināšanai.

Pieci.lv ir vienīgā mūsdienu populārās mūzikas radiostacija, kura jau vairāku gadu garumā piedāvā vēlos darba dienu vakaros klausīties autorprogrammu ar dzīvām ētera balsīm, uzrunājot jauniešus visā Latvijā.

Latvijas Radio 5 – pieci.lv skan Rīgā 93,1 frekvencē, Daugavpilī 104,0 frekvencē, Liepājā102,1 frekvencē, Rēzeknē 103,8 frekvencē, Valmierā 89,5 frekvencē un Ventspilī 96,5 frekvencē. Tāpat jauniešu kanālu var klausīties internetā www.pieci.lv vai Pieci.lv aplikācijā, lejuplādējot to App Store vai Google Play. Jaunumiem var sekot līdzi arī sociālajos tīklos Facebook http://www.facebook.com/PieciLV, Youtube http://www.youtube.com/user/PieciLV,  Instagram http://instagram.com/PieciLV un Twitter http://twitter.com/PieciLV.

Kantar TNS 2018. gada radio auditorijas pētījumu dati liecina, ka Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ik nedēļu klausās 156 tūkstoši jauniešu visā Latvijā.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv