Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Ar Latvijas Radio atbalstu notiks "personalizētajam radio" veltīta starptautiska konference

Divu dienu garumā, 29. un 30. septembrī, Latvijas Radio sadarbojoties ar Eiropas Raidorganizācijas savienību (EBU), notiks EBU biedru starptautiska konference „Jaunā radio diena 2015”. Rīgā notiekošā konference būs veltīta personalizētajam radio un dažādām inovatīvām metodēm, kā atrast un „apkalpot” klausītāju auditorijas nišas.

Radio industrijas profesionāļiem ik gadu organizētā „Jaunā radio diena” (angliski – „New Radio Day”) fokusēsies uz šogad vienu no straujāk augošajām tendencēm mediju vidē – personalizēto radio. Jāatzīmē, ka „personalizētais radio” ir uzlabots linerārā (tradicionālā FM, DAB+, tiešsaistes straumēšanas) un nelineārā (podraides jeb „podcast”) satura apvienojums, lai kalpotu klausītāju individuālajām vajadzībām.

Konferencē uzstāsies mediju, auditorijas pētījumu un tiesību jomas eksperti no Beļģijas, Čehijas, Īrijas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Vācijas, ASV un Šveices, tostarp Eiropas Raidorganizāciju savienības (EBU). Latviju šajā pasākumā pārstāvēs Latvijas Radio 5 – Pieci.lv rīta raidījuma „Pieci rīti” vadītājs Toms Grēviņš, kurš stāstīs par Latvijā pieejamo ātro internetu un vismodernākajām pašmāju radio lietotnēm.

„New Radio Day 2015” runātāji meklēs atbildes uz jautājumiem, kā radio raidorganizācijas var piesaistīt mērķa grupas aizvien vairāk sadrumstalotajā un uz digitalizāciju vērstajā mediju pasaulē. Pasākumā tiks runāts par auditorijas uzvedības pētījumiem, lai ar to palīdzību radiostacijas spētu piesaistīt mērķa grupas. Konferencē apspriedīs jaunākos sasniegumus, dalīsies ar labākajiem praktiskajiem piemēriem un runās par pašreizējām tendencēm, platformām un tehnoloģijām, piemēram, LISNR, RadioDNS u.c.

Vairāk informācijas un konferences programma EBU tīmekļa vietnē pieejama šeit.

Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU) ir Šveicē dibināta organizācija, kas apvieno 76 sabiedriskās raidorganizācijas no 56 valstīm. Ievērojot labas prakses principus, EBU atbalsta sabiedriskos medijus un nodrošina biedriem zināšanu apguves un dalīšanās iespējas.

Latvijas Radio (LR) ir sabiedriskais radio, kas dibināts 1925. gada 1. novembrī un šogad atzīmēs 90. darbības gadu. Šobrīd tas nodrošina sešas programmas, kas atšķiras gan pēc satura, gan arī mērķauditorijas. Latvijas Radio programmas klausāmas ne vien FM frekvencēs radio uztvērējos, bet arī tiešsaistē internetā latvijasradio.lv un bezmaksas mobilajās lietotnēs Latvijas Radio 2, Pieci un Radio NABA. Latvijas Radio ir Eiropas Raidorganizāciju savienības biedrs kopš 1993. gada 1. janvāra.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv