Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Vārda diena: Vēsma, Fanija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 klausāma īpaša Dzejas dienu programma

Septembrī, kad Latvijā plaši atzīmē Dzejas dienas, Latvijas Radio 2 līdz 15. septembrim stāstīs par Dzejas dienu norisi un piedāvās klausītājiem dzejas lasījumus. Kā nekā, šogad ir Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas gads un Dzejas dienu piecdesmitgade.

Latvijas Radio 2 ir radio, kas visvairāk atskaņo dziesmas latviešu valodā un dzejas tekstus. Dzejas dienu laikā Latvijas Radio 2 ēterā tiks atskaņota gan šī gada Dzejas dienu dalībnieku dzeja, gan arī dzejas lasījumi no Latvijas Radio fonotēkas ar dzejnieku, kā Ojāra Vācieša, Ārijas Elksnes, Māra Čaklā, Raiņa un Aspazijas darbu fragmentiem. Latvijas dzejas meistaru un mūslaiku dzejnieku lasījumi izskanēs attiecīgi plkst. 14.30 un pēc 15.30. Savukārt ar pasākumu programmu iepazīstinās „Dzejas dienu kalendārs”, kas skanēs katru darba dienu plkst. 15.30 un brīvdienās plkst. 17.30.

Aicinām Dzejas dienām veltītās pārraides klausīties Latvijas Radio 2 frekvencēs ne vien radio uztvērējos, bet arī Latvijas Radio interneta vietnē latvijasradio.lv un LR2 bezmaksas mobilajā lietotnē. Latvijas Radio jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālo tīklu kontos twitter.com/LatvijasRadio, facebook.com/LatvijasRadio un draugiem.lv/latvijasradio.