Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio valde pieņēmusi lēmumu neapmeklēt Saeimas Komisijas sēdi 17. jūnijā

VSIA „Latvijas Radio” (LR) valde ir pieņēmusi lēmumu neatsaukties deputātu aicinājumam apmeklēt Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas (Komisija) sēdi š. g. 17.jūnijā, kurā tiks skatīts jautājums par LR programmas „Latvijas Radio 5 – Pieci.lv” raidījuma „Pilnīgs vakars” rubrikas „Pieliec punktu” atbilstību sabiedriskajam pasūtījumam.

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 62.panta sesto daļu, sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbību uzrauga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, kontrolējot, vai tā atbilst šajā likumā reglamentētajiem sabiedrisko plašsaziņas līdzekļu darbības pamatnosacījumiem, šo plašsaziņas līdzekļu programmas sabiedriskā pasūtījuma uzdevumiem un vai finanšu līdzekļi tiek izlietoti atbilstoši apstiprinātajiem budžetiem.

Latvijas Radio pauž neizpratni par šāda jautājuma iekļaušanu Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdes dienas kārtībā un ir informējis komisiju, ka saskaņā ar š. g. 16. jūnija valdes sēdes lēmumu LR pārstāvis nepiedalīsies minētajā komisijas sēdē. Elektronisko plašsaziņas līdzekļu operatīvās vadības un satura jautājumu izskatīšana Saeimas komisijā ir pretrunā ar esošajiem Latvijas mediju regulācijas normatīvajiem aktiem un starptautiski pieņemtajām normām.

Š.g. 11.jūnijā LR pārstāvis tika aicināts piedalīties Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas 17.jūnija sēdē, kurā plānots izskatīt jautājumu par programmas Pieci.lv raidījuma „Pilnīgs Vakars” rubrikas „Pieliec punktu!” atbilstību sabiedriskajam pasūtījumam.