Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv pirmo reizi raidīs no Latvijas Universitātes

Pirmdien, 27.aprīlī, pl.15.00 Latvijas Radio 5 – Pieci.lv raidījumā “Domnīca” stundu garā tiešraidē no Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) būs dzirdama politiķu, pētnieku un studentu diskusija par darba tirgus pieprasījumu pēc krievu valodas zināšanām. Diskusijā piedalīsies Rīgas mērs Nils Ušakovs, bijusī labklājības ministre, tagad Saeimas deputāte Ilze Viņķele, kā arī darba tiesību speciāliste Velga Slaidiņa.

Pieprasījumu pēc krievu valodas zināšanām darba tirgū pētījuši LU SZF 2.kursa žurnālistikas studenti. Likums nosaka, ka darba sludinājumos drīkst prasīt svešvalodu zināšanas tikai tad, ja tas ir pamatoti, tomēr studentu pieredze liecina, ka darba devēji šo normu mēdz apiet. Rezultātā, tiem, kas neprot krievu valodu, var rasties nopietnas grūtības atrast darbu valstī, kurā vienīgā valsts valoda ir latviešu valoda. Diskusijas mērķis ir noskaidrot, vai problēma ir likumā, tā ievērošanā vai varbūt meklējama citā virzienā.

Raidījuma “Domnīca” diskusiju 27.aprīlī LU Sociālo zinātņu fakultātē vadīs Pieci.lv žurnāliste Anna Platpīre. Pieci.lv tiešraides mērķis ir piedāvāt topošajiem žurnālistiem, reklāmas, sabiedrisko attiecību speciālistiem, sociologiem un politologiem iejusties vidē, kas pēc absolvēšanas kļūs par daļu no darba sastāvdaļas: masu medijos, kuros ne tikai atspoguļojas, bet arī top sabiedrības dienaskārtība. Tiešraidē to varēs dzirdēt Pieci.lv radio frekvencēs lielākajās Latvijas pilsētās, kā arī interneta vietnē pieci.lv un mobilajā lietotnē „Pieci”.

“Latvijas Universitāte izraudzīta kā vieta pirmajam Pieci.lv izbraukuma raidījumam tāpēc, ka šeit novērojama lielākā interese par žurnālistikas studijām un arī Pieci.lv jauno žurnālistu vidū LU SZF ir pārstāvēta vairāk nekā citu augstskolu studenti. Šī būs noderīga pieredze abām pusēm, no kuras sagaidām spraigu diskusiju, asus jautājumus un spēcīgus argumentus. Jau tagad ar nepacietību gaidām, kad pieredzi varēsim turpināt arī citās Latvijas augstskolās,” stāsta Anna Platpīre.

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ir jauniešu sabiedriskais medijs un vienīgais radio Latvijā, kurā netiek atskaņotas reklāmas. Pieci.lv apvieno dažādu dzīvesstilu un viedokļu līderus, veidojot sabiedriskā medija platformu, caur kuru augt un attīstīties dažādu subkultūru piekritējiem.

LU Sociālo zinātņu fakultāte apvieno četras informācijas gadsimtam noderīgākās un aktuālākās nodaļas – komunikācijas zinātni, politikas zinātni, informācijas pārvaldību un socioloģiju. Tās studenti un absolventi sastopami lielākajās mediju, valsts un privātajās organizācijās vadošos amatos, kā arī redzami kā sabiedriski aktīvi pilsoņi, kuri analizē notikumus sabiedrībā un dalās ar saviem novērojumiem medijos.

Aicinām sekot līdzi Pieci.lv aktivitātēm arī sociālajos tīklos Facebook, Twitter, YouTube, Instagram un Draugiem.lv. Radio 93,1 FM frekvencē var dzirdēt Rīgā, Ventspilī – 96,5 FM, Liepājā – 102,1 FM, Valmierā – 89,5, Rēzeknē – 103,8, savukārt Daugavpilī – 104,0 FM frekvencē. Latvijas Radio 5 – Pieci.lv var klausīties arī internetā pieci.lv un bezmaksas mobilajā lietotnē „Pieci“.