Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv otro sezonu sāk ar Renāra Zeltiņa atgriešanos

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv (Pieci.lv) savu otro sezonu uzsāk ar jaunumiem programmā: radio viļņos atgriezīsies atraktīvais Renārs Zeltiņš, sporta eksperti spēkosies „Radio ringā” un skanēs repa sacensības „Pieliec punktu!”. Jaunumi plānoti arī Pieci.lv interneta vietnē.

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv otrās sezonas jaunumi:

* No 2.aprīļa Pieci.lv ēterā savu skanējumu uzsāks sporta ekspertu raidījums „Radio rings”, kas turpmāk ik ceturtdienu būs dzirdams programmas „Pieci brauc” laikā plkst. 18.00. Raidījuma dalībniekiem būs jāsacenšas ar savām sporta zināšanām un sporta notikumu komentēšanas prasmēm. Dalībai raidījumā varēs pieteikties ikviens sporta notikumu zinātājs un sporta entuziasts, kurš par sportu, šķiet, zina vairāk nekā par savu ledusskapja saturu, darbu un draudzeni. Pieteikties iespējams, rakstot e-pastu uz radiorings@pieci.lv.

* Katru trešdienu pēc plkst. 22.00 raidījumā #PilnigsVakars aicinām klausīties „Pieci Latvieši TOP 10”, kas atklās nedēļas aktuālākās un iecienītākās dziesmas „5 latvieši” kanālā. Pieprasītākās un kanāla populārākās dziesmas izpildītājs vai grupa iegūs ceļazīmi uz mūzikas konferenci „Eurosonic”, kas no 2016.gada 13. līdz 16.janvārim norisināsies Nīderlandē. Par dziesmām latviešu valodā var balsot latviesi.pieci.lv – ar sirsniņu tās skanēšanas laikā atzīmējot dziesmu, kas ir iemīļota, un tā palīdzot tai nokļūt pirmajā vietā. Jo vairāk cilvēku balsos, jo lielāka iespēja grupai vai dziedātājam iegūt unikālo ceļazīmi uz starptautisko konferenci „Eurosonic”.

* No 7.aprīļa katru otrdienu plkst. 20.15 Pieci.lv ēterā un YouTube kontā atkal būs dzirdams un redzams viens no populārākajiem 2014.gada Pieci.lv raidījumiem – „Labirints” ar Renāru Zeltiņu.

Ik nedēļu kāds sabiedrībā zināms cilvēks izies septiņus pārbaudījumu līmeņus un izbaudīs apjukumu, izaicinājumu, smieklus un patiesības mirkļus. Jaunajā raidījuma sezonā tiks turpinātas 1.sezonas labākās tradīcijas, papildinot tās ar jauniem pārbaudījumiem, kas gatavoti īpaši katram viesim.

R.Zeltiņa veidotā „Labirinta” pirmās sezonas raidījumus var noskatīties Pieci.lv YouTube kontā šeit.

* Raidījums „Domnīca” kopā ar debašu asociāciju „QUO tu domā” izsludina pieteikšanos jaunam debašu turnīram „Meklējam prezidentu”. Debašu mērķis: izrunāt, kādam jābūt nākamajam prezidentam, ko no tā sagaidām, vērtēt līdzšinējo prezidentu darbu un salīdzināt ar piemēriem citās valstīs. Līdz 10.aprīlim Pieci.lv aicina pieteikties komandas divu līdz trīs cilvēku sastāvā no augstskolām un skolām, no jauniešu organizācijām un vienkārši draugus. Turnīrs „Meklējam prezidentu” notiks līdz šī gada jūnijam. Debatēs piedalīsies 5 komandas – tās tiks izvēlētas, ņemot vērā komandu pieredzi. Uzvarētājiem balvā – iespēja pilnveidot debašu mākslu.

* „Pieliec punktu!” ir repa sacensības (battle rap), kas katru nedēļu, otrdienās, no 14.aprīļa skanēs raidījumā #PilnigsVakars un kur viens pret otru battle rap stilā sacentīsies pašmāju reperi. Katram izpildītājam būs jāsagatavo 48 rindu garu pantu par jau iepriekš zināmo pretinieku un jāizpilda to dzīvajā bez muzikāla pavadījuma. Uzvarētāju tiešraidē noteiks klausītāju balsojums – katras kārtas uzvarētājs turpinās cīņu par uzvarētāja titulu un lielo balvu no veikala „Hoodshop”.

„Pieliec punktu!”, ko vadīs Mārtiņš Pavasaris, Pieci.lv FM frekvencēs, internetā un mobilajā aplikācijā skanēs otrdienu vakaros plkst. 22.00.

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ir jauniešu sabiedriskais medijs un vienīgais radio Latvijā, kurā netiek atskaņotas reklāmas. Pieci.lv apvieno dažādu dzīvesstilu un viedokļu līderus, veidojot sabiedriskā medija platformu, caur kuru augt un attīstīties dažādu subkultūru piekritējiem. Klausieties Pieci.lv radio uztvērējos – Rīgā 93.1 FM, Ventspilī 96.5 FM, Liepājā 102.1 FM, Valmierā 89.5 FM, Rēzeknē 103.8 FM, Daugavpilī 104.0 FM – internetā pieci.lv un bezmaksas mobilajā lietotnē. Par Pieci.lv programmas jaunumiem ir iespējams uzzināt sociālajos tīklos Facebook, Twitter, YouTube, Instagram un Draugiem.lv.