Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Vārda diena: Vēsma, Fanija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 6 – Radio NABA paplašina programmu

Latvijas Radio 6 – Latvijas Universitātes radio NABA pirmo mēnesi jaunajā frekvencē FM 95,8 aizvadījis, papildinot programmu gan ar jauniem kultūras, sabiedrības un mūzikas raidījumiem, gan sabalansējot programmas skanējumu atbilstoši diennakts ritmam.

Programmā ir restaurēta sabalansēta struktūra un pilnveidots satura piedāvājums atbilstoši radio darbības virzienam, cenšoties klausītājam piedāvāt maksimāli plašu izvēli un dažādību kultūras un vides procesu atspoguļošanā. Ik rītu no plkst. 8.00 ceļā uz darbu pavada interaktīvi izklaidējošā rīta programma NABARĪTI, bet pēc 17.00 programmas NABAVAKARI instruktori palīdz sakārtot domas mājupceļā. Marta sākumā Radio NABA ēteru ir papildinājuši vairāk nekā 10 oriģinālraidījumi.

„Mūzikas sirds” – raidījums par jaunākajām mūzikas ziņām, aktuālajiem albumiem, karstākajiem singliem un kritiķu augsti novērtēto albumu apskatiem. Katru reizi raidījumā viesosies kāds no Latvijas mūzikas ekspertiem un entuziastiem, ar kuru tiks pārrunātas tā brīža mūzikas aktualitātes, kā arī klausītājiem regulāri tiks piedāvātas intervijas ar pašmāju un ārzemju mūziķiem. Raidījumu vada Atis Žagars. Skan no 13. marta, piektdienās plkst. 16.00.

“KŪL. Kultūras ūnijas laiks” – raidījums, kurā tiek analizēti aktuālie kultūras procesi un tirdīta laikmetīgā māksla. Katru nedēļu raidījumā viesojas kultūras procesu veidotāji, lai rastu atbildes uz KĀPĒC? un meklētu fenomenus, kas rada kultūras procesu un objektu vērtību. Vada: Anete Enikova un Atis Sinka. Skan katru trešdienu plkst. 19.00.

“Histērija” – muzikāli izglītojošs raidījums cilvēkiem ar stabilu nervu sistēmu. Elektroniskās deju (un nedeju) mūzikas „smagā gala” (hardcore, gabber, speedcore, darkcore, breakcore, experimental, darkstep, digital hardcore u.c.) izpēte un aktualitātes. Arī vieglāku novirzienu (happy hardcore, hardstyle, hardtrance, goa trance, break beat, jungle u.c.) apskats. Smagi, skaļi un ātri elektroniskās mūzikas ritmi un nežēlīgas skaņas. Vada Zigmārs Krūka. Skan no 12. marta, piektdienās plkst. 22.00, katru otro nedēļu.

“Vārnu laiks” – alternatīvā rokmūzika un smagais metāls. Aktualitātes pašmāju mūzikā un pasaulē. Platforma gan jauniešiem, gan jauniešiem gados. Jauniešiem – aktuālā informācija, procesi, norises un mūzika, jauniešiem gados – nostaļģijas nots un viņu pieredze. Vada Jānis Jansons. Skan no 5. marta, ceturtdienās plkst. 22.00, katru otro nedēļu.

“Netīrais darījums” – mūzikas izdevniecības Dirty Deal Audio Radio NABA autorraidījums. Mūzikas izdevniecība Dirty Deal Audio pilda latviešu jaunās elektroniskās un bītmūzikas „vēstniecības” funkciju. Raidījumā skan eklektiska dažādu žanru, kā arī žanriski neklasificējama deju un arī miera elektroniskā bītmūzika. Skan no 19. februāra, ceturtdienās plkst. 22.00, katru otro nedēļu.

“Transplants” – raidījuma vadītāji Kristaps un Hanna ir dzimuši ASV, bet pēdējos septiņus gadus dzīvo Latvijā. Līdz ar to abi uzkrājuši pamatīgu un ļoti vispusīgu muzikālo bagāžu, kas arī izpaudīsies abu kopīgajā radio raidījumā. Raidījumā tiks spēlēta jauna un veca, ārzemju un latviešu mūzika. Mūzika, kas iespaidojusi un joprojām iespaido šo melomānu pārīti. Skan no 20. februāra katru otro ceturtdienu plkst. 21.00.

“Tumša nakte” – raidījums par jauno, aktuālo un svarīgo etniskajā mūzikā tepat pie mums, kaimiņos un tālumā. Raidījuma veidotājus interesē tautas mūzikas tīrradņi un sakausējumi jebkādā kombinācijā. Mūziķu viedokļi un stāsti par sastapšanos ar citām mūzikas kultūrām un  piedzīvojumiem, iedziļinoties pašu folklorā. Skan no 23. februāra katru otro pirmdienu no plkst. 19.00.

„Rāgas” ir raidījums par hindustani jeb Ziemeļindijas klasisko mūziku. Katra no pārraidēm ir veltīta kādam ievērojamam instrumentālistam, vokālistam vai mūziķu apvienībai. Tiek atskaņoti izteiksmīgākie skaņdarbi un sniegta būtiskākā informācija par šo tradīciju un tās vēsturi. Skan sestdienās plkst. 24.00, katru otro nedēļu no 21. marta. Raidījumu vada Ignats.

„Zeme” ir veltīts pasaules tautu tradicionālajai un klasiskajai mūzikai, kā arī nozīmīgākajiem tautas un sakrālās mūzikas paraugiem. Katrā pārraidē tiek atskaņota kādas noteiktas ģeogrāfiskas teritorijas, etnosa vai atsevišķa žanra mūzika un sniegta būtiskākā informācija par aplūkojamo tēmu. Skan sestdienās plkst. 24.00, katru otro nedēļu no 28. marta. Raidījumu vada Ignats.

“Lāga sazobe” ir jauns sabiedrības integrācijas projekts. 12 sarunas ir veidotas ar mērķi veicināt sabiedrības spēju pieņemt citādo, vienlaikus piedāvājot trešo valstu pilsoņu līdzdalību sabiedriskajā dzīvē Latvijā. Raidījums ir vērsts uz tolerances un iecietības veicināšanu sabiedrībā kopumā. Sarunu centrā ir jaunā cilvēka – jaunpilsoņa – dzīves izvēle. Kas ir bijis par iemeslu vienai vai otrai izvēlei? Kādā veidā jaunā dzīve Latvijā ir mainījusi un ietekmējusi cilvēku? Vada Solange Borges Hanriot Karlauskis, Grigorijs Salnītis. Skan katra mēneša pēdējā piektdienā plkst.  13.00.

“Dzīvnieku balss” ir raidījums visiem, kam rūp, kas notiek ar tiem, kuri jūt. Tas ir organizācijas “Dzīvnieku brīvība” veidots pirmais radio raidījums latviešu valodā par dzīvnieku aizstāvību un dzīvniekiem draudzīgu un veselīgu dzīvesveidu. Raidījumā informatīvi izklaidējošā un analītiskā veidā tiek aplūkotas aktualitātes pasaulē un Latvijā, sociālās norises, zinātniski atklājumi, diskusijas un idejas saistībā ar visām justspējīgām būtnēm un viņu interesēm. Raidījumu vada Matīss Apinis, Sandris Ādminis, Annija Sprīvule un Laura Škarsta. Skan no 12. marta katru otro ceturtdienu plkst. 13.00

Uz palikšanu Radio NABA ēterā ir atgriezies futbola raidījums “Olē”, kas ik svētdienas rītu iepazīstina ar karstākajām aktualitātēm šajā sporta veidā. Raidījuma pamatmērķi ir atspoguļot Latvijas futbola aktivitātes un attīstības tendences, aplūkot notikumus spēcīgākajās futbola līgās un sniegt iespēju topošajiem futbola žurnālistiem iemēģināt roku radio žurnālistikā. Vada Roberts Vīksna un Raivis Bēts svētdienās plkst. 12.00.

Ar pilnu programmu var iepazīties interneta vietnē naba.lv.

Latvijas Radio 6 – Radio NABA ir dažādās mūzikas pārstāvis, kas aptver alternatīvo rokmūziku, pasaules tautu mūziku, klasisko rock, jazz un visus progresīvos alternatīvos strāvojumus: electronic, experimental, industrial, avantgarde, new age u.c. mūzikas virzienus. Radio NABA muzikālās programmas pamatprincips ir uztvert jēgpilnu mūzikas pasniegšanas metodiku, lai mūzika neuzkrītoši kalpotu par modernās pasaules kultūrvēstures procesu izzināšanas postmoderno palīglīdzekli.

Radio NABA internetā naba.lv un mobilajās lietotnēs, kā arī sociālajos tīklos Twitter.com, Facebook.com, Draugiem.lv un YouTube.com.

Aicinām sekot līdzi Latvijas Radio aktualitātēm radio frekvencēs un interneta vietnē latvijasradio.lv, kā arī sociālo tīklu kontos Twitter twitter.com/LatvijasRadio, Facebook facebook.com/LatvijasRadio un Draugiem.lv draugiem.lv/latvijasradio.