Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Sāk skanēt Latvijas Radio 2 divdesmitgades populārākās dziesmas

Gatavojoties 20 gadu jubilejas svinībām arēnā „Rīga”, Latvijas Radio 2 (LR2) saviem klausītājiem ir sagādājis muzikālu dāvanu – apkopojis 100 dziesmas, kuras LR2 pastāvēšanas laikā klausītāji ir visvairāk iemīļojuši un visbiežāk pieprasījuši dažādās muzikālo sveicienu programmās.

Dziesmas, papildinātas ar īpašiem mūziķu stāstiem un atmiņām par to rašanos, varēs dzirdēt LR2 ēterā visu marta mēnesi. Atlasītās 100 dziesmas pārstāv dažādus mūzikas stilus, apliecinot klausītāju atšķirīgo gaumi. To vidū ir gan deju mūzikas „pionieres” – dziesmas „Neaizliedz sev neko” un „Jūrmala”, gan grupu „Klaidonis” un „Lauku muzikanti” dziedātās melodijas, maestro Raimonda Paula un Zigmara Liepiņa kompozīcijas, kā arī populārākās dziesmas no Dona, „Otra puse” „Tumsa” un citu mūziķu repertuāra.

Atkāpjoties divdesmit gadu vēsturē, kad tika radīts pirmais un līdz šim brīdim vienīgais mūzikas kanāls, kurā skan dziesmas tikai dzimtajā valodā, uz īsu sarunu aicinājām arī Latvijas Radio 2 „idejisko tēvu” Raimondu Paulu: „Latvijas Radio 2 ir mūsu tautas radio un, nešaubīgi, ka tam ir jāturpina skanēt un tas ir jāatbalsta, jo kur gan citur, ja ne Latvijā, skanēs dziesmas latviešu valodā. Ir bijušas reizes, kad programma ir pelta, bet tai pat laikā tā nemainīgi ir visvairāk klausītā radiostacija Latvijā. Lielāki vai mazāki svētki, īpaši lauku apvidos, nav iedomājami bez dziesmām dzimtajā valodā un Latvijas Radio 2.”

Latvijas Radio 2 jubilejas koncertā uz skatuves kāps vairāk nekā 25 dažādas grupas un solisti – Musiqq, Viktors Lapčenoks, Daumants Kalniņš, Antra Stafecka, Dainis Skutelis, Liene Šomase, Dons, Aija Andrejeva, Andris Ērglis, Normunds Rutulis, Galaktika, Sestā jūdze, Slavenais Jersikas orķestris, Anmary, Uģis Roze, Tumsa, Ieva Kerēvica, Autobuss debesīs, Ivo Fomins, Kristīne Kārkle-Puriņa, Apvedceļš, Dzeguzīte, Vintāža un daudzi citi paaudžu paaudzēs iemīļoti mūziķi. Koncertā piedalīsies arī izcilie latviešu komponisti Raimonds Pauls, Uldis Marhilēvičs, Zigmars Liepiņš, Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns. Jubilejas pasākuma turpinājumā visus apmeklētājus gaida lustīga balle – ar Slaveno Jersikas orķestri, Andri Ērgli un grupu „Apvedceļš”.

Biļetes uz Latvijas Radio 2 jubilejas koncertu un balli 11.aprīlī arēnā „Rīga” nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā bilesuparadize.lv.

Aicinām sekot līdzi jaunākajai informācijai par Latvijas Radio 2 jubileju radio uztvērējos, bezmaksas mobilajā aplikācijā un interneta vietnē, kā arī sociālajos tīklos Draugiem.lv, Facebook un Twitter.