Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Vārda diena: Līksma, Bārbala

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Projekts "Re!Starts" piedāvā "Radioteātra aktieru TOP 20"

No 7.marta katru sestdienu un svētdienu pulksten 17.05 Latvijas Radio 1 (LR1) klausītājus sasniegs Latvijas Radioteātra projekta „Re!Starts” otrās sezonas ietvaros radīto raidījumu cikls „Radioteātra aktieru TOP 20”, kuru vadīs profesors Jānis Siliņš.

Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu, turpinot tradīcijas un radot konceptuāli jaunus raidījumus, „Re!Starts” turpmākās desmit nedēļas nogales līdz 10.maijam piedāvā LR1 klausītājiem aizraujošas tikšanās ar populārākajiem Latvijas Radioteātra mūsdienu aktieriem.

„Radioteātra aktieru TOP 20” ir vērienīgākais pētījums par Radioteātri pēdējos četrdesmit gados. Tā veidošanā un Radioteātra arhīvu izzināšanā iesaistīti daudzi radoši un ar Radioteātri saistīti cilvēki. Raidījuma ietvaros apkopota informācija par Latvijas Radioteātrī visvairāk ieskaņotajiem mūsdienu aktieriem. Lielai daļai no viņiem ieskaņoto ierakstu skaits Radioteātra arhīvos pārsniedz ne vien simtus, bet pat tūkstoti, un viņu balsis Latvijas Radio dzirdamas gandrīz katru dienu. „Radioteātra aktieru TOP 20” ietvaros katram no šiem aktieriem tiks veltīta īpaša pārraide. Tajā sarunas ar mākslinieku papildinās arī radiolomu fragmenti, atmiņu stāsti un īpaši viesi.

Profesora Jāņa Siliņa pirmie viesi raidījumos 7. un 8.martā būs aktieris un režisors Edmunds Freibergs un aktrise Dace Bonāte. Viņu kopējais ierakstu skaits Radioteātra fonotēkā pārsniedz tūkstoti. Raidījumu scenāriju autores – dramaturģe Lelde Stumbre un režisore Irēna Cērmane.

Turpmāko nedēļu nogalēs LR1 klausītāji ar „Radioteātra aktieru TOP 20” starpniecību varēs satikties sarunās ar teātra grandiem: Uldi Dumpi, Olgu Dreģi, Ģirtu Jakovļevu, Gundaru Āboliņu, Lilitu Ozoliņu, Imantu Skrastiņu, Jāni Skani, Rasmu Garni, Kārli Auškāpu, Zigurdu Neimani, Voldemāru Šoriņu, Āri Rozentālu, Juri Strengu, Jāni Paukštello, Rūdolfu Plēpi, Jāni Kaijaku, Pēteri Liepiņu, Ilzi Rūdolfu, Zani Jančevsku un Akvelīnu Līvmani.

Raidījumu radošajā tapšanā piedalījušies arī Lelde Stumbre, Irēna Cērmane, Andrejs Migla, Antonija Apele, Intars Rešetins, Ieva Struka, Alda Briede, Diāna Bērza, Juris Kalniņš, Katrīne Pasternaka, Kārlis Anitens, Māra Eglīte, Dzintra Matuzāle, Aija Treija, Andis Ploks un Jānis Siliņš.

Leģendārās tikšanās Latvijas Radio 1 skanēs no 7. marta līdz 10.maijam katru sestdienu un svētdienu pulksten 17.05. Pārraidītie raidījumi būs pieejami Radioteātra mājaslapā šeit.

Aicinām sekot līdzi projekta aktivitātēm Latvijas Radio interneta vietnē latvijasradio.lv, kā arī sociālajā tīklā Facebook facebook.com/RestartsRT.

Publicitātes foto: Edmunds Freibergs, Lelde Stumbre un Jānis Siliņš.