Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 4 – "Doma laukums" paplašina programmu

No pirmdienas, 2.marta Latvijas Radio 4 – „Doma laukums” (LR4) būtiski maina raidījumu klāstu. Klausītājiem tiks piedāvāti vairāki jauni raidījumi, daudzas jau pazīstamās programmas skanēs jaunā formātā un citā laikā.

“Ir svarīgi, ka Latvijas valdība ne tikai nosoda Krievijas izvērsto propagandu, bet vienlaikus stiprina vietējo sabiedrisko mediju piedāvājumu krievu valodā,” stāsta Latvijas Radio 4 direktore Ilona Madesova. „Konkurēt ar Krievijas medijiem ir ārkārtīgi grūti, jo resursi satura veidošanai nav samērojami. Tomēr mēs turpinām darīt savu darbu: informēt, skaidrot, piedāvāt dažādus viedokļus, iesaistīt klausītājus diskusijās,” norāda I.Madesova.

Balstoties uz principu „Think globally, Act locally” („Domā globāli, rīkojies lokāli”), Latvijas Radio 4 cenšas skatīties uz notiekošo, „mainot optiku”: vērtēt Latvijas aktualitātes Eiropas un pasaules kontekstā un, vienlaikus – tendences un procesus citās valstīs, kā tie ietekmē mūsu klausītājus un viņu dzīves kvalitāti. Pagājušais gads kārtējo reizi pierādīja: pasaule ir ārkārtīgi maza, un mēs visi tajā esam pārāk cieši saistīti. Tāpēc Latvijas Radio 4 – „Doma laukums” jaunās sezonas prioritātes būs notikumi Latvijas reģionos un ārzemju aktualitātes.

Ar izmaiņām LR4 programmā var iepazīties Latvijas Radio mājaslapā (krievu valodā) šeit, kur pieejami labāko raidījumu ieraksti gan audio, gan teksta formātā.

Izmaiņas Latvijas Radio 4 – „Doma laukums” programmā:

  • „Diena pēc dienas” – izglītojošs raidījums par dzīves kvalitāti visos tās aspektos no 2.marta sāksies jau plkst. 9.15 un skanēs visas piecas darbdienas. Programmā būs jaunas rubrikas un vairāk informācijas no Latvijas reģioniem un ārvalstīm.
  • „Aleksandra studija” – klausītāju iemīļotais sarunu šovs tagad ēterā skanēs ne tikai piektdienās, bet gan katru darba dienu plkst. 15.10. Faktu, argumentu, pārdomu un spilgtu emociju būs vēl vairāk!
  • „Atklātais jautājums” – diskusiju raidījums no pirmdienas, 2.marta ēterā sāks skanēt jau plkst. 12.10 un piedāvās vairāk viedokļu, kā arī īpaši veidotas reportāžas.
  • „Skaņas. Domas. Tikšanās.” – viss par kultūras pasauli – izstādes, koncerti, pirmizrādes, jaunas grāmatas, modes skates, interesanti sarunu biedri, kultūras pasākumi arī ārpus Rīgas – katru darba dienu plkst. 16.05.
  • „Laikmeta portrets” – LR4 aizsāktais projekts, kura ietvaros notikumus, procesus un tendences Eiropā un pasaulē analizējam sarunās ar neatkarīgi domājošiem cilvēkiem (nejaukt ar opozīcijas pārstāvjiem!) no Krievijas, Ukrainas, Gruzijas un citām postpadomju valstīm, un arī no Eiropas katru pirmdienu plkst. 14.10.
  • „Piektais celiņš” – jaunais LR4 raidījums katru piektdienu plkst. 14.10 apkopos nedēļas notikumus sportā: iepazīstinās ar sportistiem un treneriem, kopā ar klausītājiem apspriedīs uzvaras un arī mazāk veiksmīgus startus, ieskatīsies lielā sporta aizkulisēs.
  • „Jaunā dimensija” – zinātnes atklājumi un mūsdienu tehnoloģijas, vadošo Latvijas un pasaules laboratoriju sasniegumi un izgudrojumu ieviešana dzīvē. Par to, kāda būs rītdienas pasaule, LR 4 stāstīs katru pirmdienu plkst. 13.20.
  • „Mūsdienu Odiseja” – kaimiņvalstis un eksotiskās zemes, dažādu pasaules valstu vēsture un tradīcijas, sadzīve un dzīvesveids Latvijas ceļotāju stāstos jaunajā LR4 raidījumā katru otrdienu plkst. 14.10.

Aicinām klausīties Latvijas Radio 4 – „Doma laukums” jauno programmu radio frekvencēs un internetā. Programmas jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālajos tīklos Twitter un Facebook.