Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Vārda diena: Jurģis, Juris, Georgs

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio tiešraides no Grāmatu izstādes Ķīpsalā

Jau rīt tiks atklāta „Latvijas Grāmatu izstāde 2015”, kas no 27. februāra līdz 1.martam notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādē no izbraukuma studijas divu dienu garumā raidīs arī Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 5 – Pieci.lv, piedāvājot intervijas un reportāžas par grāmatu izstādē notiekošo.

Rīt, 27.februārī, plkst. 15.00 Latvijas Radio 5 – Pieci.lv (turpmāk Pieci.lv) raidījuma „Domnīca” tiešraides tematika būs literatūra un lasīšana. Vispirms ar biedrības „Papardes zieds” pārstāvjiem runāsim par dažādiem informācijas ieguves veidiem, lai rastu atbildes uz jautājumiem par seksuālo veselību. „Domnīcas” turpinājumā būs saruna par detektīviem: vai latvieši māk tos rakstīt un kāpēc, iespējams, nemākam radīt paši savu mis Mārplu vai Šerloku Holmsu? Raidījumu vadīs Pieci.lv ētera balsis Daira Kokoreviča un Justīne Savitska.

Piektdien no plkst. 16.00 līdz 18.00 Latvijas Radio 1 informatīvi analītiskās programmas „Pēcpusdiena” komanda tiešraidē no Grāmatu izstādes stāstīs par grāmatu izstādē notiekošo un grāmatām, kuras palīdz attīstīt uzņēmējdarbību. „Pēcpusdienu” vadīs Latvijas Radio 1 programmu vadītāji Arta Skuja un Tālis Eipurs.

Savukārt sestdienas, 28.februāra rītu jau plkst. 9.00 iesāks Pieci.lv brīvdienu rīta programma „Brīvdienu rīti” ar Māru Upmani-Holšteini. Līdz plkst. 11.00 raidījuma rubrikā „Čau, mammīt!” runāsim par bērnu grāmatām, bet rubrikā „Viesis ar karti” izdevniecības pārstāvis stāstīs par Latvijas ceļvežu veidošanu.

Pēc tam Latvijas Radio 1 plkst. 11.00 tiešajā ēterā no lielākajiem Latvijas grāmatu svētkiem būs dzirdami raidījuma „Kultūras rondo” vadītāji Ingvilda Strautmane un Zigfrīds Muktupāvels. Latvijas Radio improvizētajā studijā paredzēta tikšanās ar rakstniekiem un izdevējiem, kuri iepazīstinās klausītājus ar savām jaunākajām grāmatām. Tāpat interesēsimies par notiekošo Grāmatu maiņas punktā un stāstīsim par Lielajiem grāmatu lasīšanas svētkiem, kas pulcēs bērnus no visas Latvijas.

Aicinām Latvijas Grāmatu izstādē būt kopā ar Latvijas Radio 1 un Pieci.lv un tiešraidēm no Ķīpsalas sekot radio frekvencēs un interneta vietnēs latvijasradio.lv un pieci.lv, kā arī sociālo tīklu kontos Twitter twitter.com/LatvijasRadio un twitter.com/PieciLV, Facebook facebook.com/LatvijasRadio, facebook.com/piecilv un Draugiem.lv draugiem.lv/latvijasradio un draugiem.lv/pieci.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv