Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

„Muzikālās bankas 2014” fināla balsojumu turpina 15 dziesmas

Uzsākot jauno 2015.gadu, Latvijas Radio 2 organizētā pop un rokdziesmu aptauja „Muzikālā banka 2014” turpina noskaidrot aizgājušā gada „vērtīgāko” dziesmu. Tagad ir zināmas tās 15 fināla dziesmas, kas izturējušas balsojuma pirmo kārtu un 24.janvārī izskanēs apbalvošanas ceremonijā Ventspilī.

To, kādā secībā fināldziesmas sarindosies un kura no tām kļūs par 2014.gada visvērtīgāko dziesmu, noteiks 2.kārtas balsojums, kas turpināsies līdz 2015.gada 15.janvārim par finālā iekļuvušajām dziesmām (alfabēta secībā): 2 pasaules – Jānis Stībelis & Marta Ritova, Ceļš uz mājām – Rassell & Sabīne Berezina, Debesis karstas – Igo, Lai kas arī nenotiktu – Marta Ritova un Emīls Balceris, Mani vēl – RYGA & Ērika Eglija, Mans ceļš – Ivo Fomins, Nāk un padzeras – Ūdris & Balode, Nelaid Projām – Roberts Pētersons, Pāriet Bailes – Dons, Salā Jūra Daugaviņa – Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris, Sejas Grāmata – Dabasu Durovys, Sekundes – Musiqq, Soļi – Aija Andrejeva, Vēstule no Parīzes – Andris Ērglis, Zilonis – Astro’n’out.

Balsot iespējams aptaujas mājaslapā muzikalabanka.lv, portālā nra.lv un ikgadējais balsojums par „draudzīgāko” dziesmu notiks portālā draugiem.lv.

Aptaujas noslēguma ceremonija Ventspilī jau ierasti notiks krāšņi un iespaidīgi – šogad šovs notiks aptaujas piecpadsmit gadu svinību noskaņās. Katrs fināldziesmu izpildītājs savu priekšnesumu gatavos tā, lai izpelnītos zālē sēdošo skatītāju atsaucību, jo pirmo reizi tiks piešķirta Zāles skatītāju simpātiju balva. Šo balvu noteiks ar īpašu decibelu mērītāju, izmērot aplausus un ovācijas. Jau tradicionāli kopā ar Latvijas Radio 2 radio raidījumu „Muzikālā banka” vadītājiem Baibu Palkavnieci un Kasparu Mauriņu apbalvošanas ceremonijai būs arī trešais vadītājs, kas īpaši strādās ar skatītājiem zālē un kura vārds tiks atklāts tikai pirms koncerta. Visi finālisti saņems mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās balvas.

Ar īpaši ceremonijai gatavotiem priekšnesumiem Kristapa Krievkalna instrumentālās grupas vadībā  koncertu papildinās „Muzikālās bankas” eksperti – Romāns Vanags, Sonora Vaice, Jānis Ķirsis, Ingus Ulmanis, Gunārs Freidenfelds, Inga Bērziņa, Armands Alksnis un Atis Auzāns.

 „Muzikālās bankas 2014” apbalvošanas ceremonija notiks 24.janvārī plkst.19:00 Olimpiskajā centrā „Ventspils”. Tiešraidē to varēs dzirdēt arī Latvijas Radio 2, bet pēc „Panorāmas” plkst. 21.25 varēs vērot LTV1.

Biļetes uz apbalvošanas ceremoniju un tās ģenerālmēģinājumu 24.janvārī plkst. 14:00 var iegādāties visās „Biļešu servisa” tirdzniecības vietās.

Latvijas Radio 2” dziesmu aptaujas „Muzikālā banka” apbalvošanas ceremonija top sadarbībā ar Ventspils pilsētu.

Maija Tālberga

Izklaides producentu grupa 7

Tālr. 67606320, 29494794

e-pasts: maija@ipa7.lv