Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Vārda diena: Līksma, Bārbala

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio no februāra papildinās radio NABA

Latvijas Radio 6 – radio NABA 24 stundu apraidē sāks skanēt 2015.gada februārī FM 95,8 MHz frekvencē Rīgā. Savukārt pārējās Latvijas lielākajās pilsētās Liepājā, Ventspilī, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī un Jelgavā alternatīvās kultūras un mūzikas radio veidotos raidījumus plānots saglabāt arī Latvijas Radio 5 – Pieci.lv frekvencēs brīvdienās un darba dienās pēc pusnakts.

Latvijas Radio valdes loceklis Jānis Siksnis: „Turpinot sabiedriskā medija misiju nodrošināt daudzveidīgas informācijas un mūzikas plūsmu, Latvijas Radio ar prieku pievieno radio NABA plašajai Latvijas Radio programmu saimei, tādējādi padarot sabiedrisko mediju arvien pieejamāku dažādu interešu auditorijai.”

Radio NABA vadītājs Madars Štramdiers: „Tā kā radio NABA aptver ļoti plašu mūzikas virzienu un kultūras, urbāni inteliģentās vides un alternatīvā dzīvesstila raidījumus, likumsakarīgi, ka šāda programma iekļaujas arī sabiedriskā medija konceptā, tādējādi kļūstot kā Latvijas Radio 6.kanāls. Šobrīd pilnveidojam programmu, lai 2015.gada februārī sāktu raidīt 24 stundas diennaktī 95,8 FM frekvencē Rīgā, nemainīgi NABA skan interneta tiešraidē un mobilajās lietotnēs.”

Nelielas izmaiņas līdzšinējā abu radio sadarbībā būs vērojamas decembra beigās, kad līdz ar Latvijas Radio 5 – Pieci.lv labdarības maratona „Dod pieci!” sākumu no 17.decembra tiks mainīta Pieci.lv raidījumu programma. Izmaiņas paredz, ka radio NABA veidotos raidījumus līdz decembra beigām būs joprojām iespēja klausīties radio NABA interneta vietnē naba.lv un mobilajā aplikācijā.

„Radio NABA veidotais saturs ir vērtīgs un unikāls, tādēļ Pieci.lv ēterā turpinās skanēt radio NABA zināmie raidījumi, piemēram, „Bron – Hīts”, „Vēstures ķīlis”, „Re! Kovers” un „Zinātnes vārdā”. Pieci.lv klausītājiem darba dienās pēc pusnakts piedāvās arī virkni spilgtāko subkultūru mūzikas žanru raidījumu izlasi,” Latvijas Radio 5 – Pieci.lv vadītājs Kārlis Dagilis.

Latvijas Radio 6 – radio NABA ir dažādās mūzikas pārstāvis, kas aptver alternatīvo rokmūziku, pasaules tautu mūziku, klasisko rock, jazz un visus progresīvos alternatīvos strāvojumus: electronic, experimental, industrial, avantgarde, new age u.c. mūzikas virzienus. NABA muzikālās programmas pamatprincips ir uztvert jēgpilnu mūzikas pasniegšanas metodiku, lai mūzika neuzkrītoši kalpotu par modernās pasaules kultūrvēstures procesu izzināšanas postmoderno palīglīdzekli.

Radio NABA internetā www.naba.lv un mobilajās lietotnēs, kā arī sekot sociālajos tīklos twitter.com/RadioNaba, facebook.com/radionaba, draugiem.lv/naba un youtube.com/user/RadioNaba.

 

Papildinformācija:

Liene Vimba

Latvijas Radio

Sabiedrisko attiecību daļa

liene.vimba@radio.org.lv

Tālr.67206750

 

Kārlis Dagilis

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv vadītājs

karlis@pieci.lv

 

Madars Štramdiers

Latvijas Radio 6 – radio NABA vadītājs

madars@radionaba.lv