Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Sākas dziesmu izvēlēšanās labdarības maratonam "Dod pieci!"

Šodien, 10. decembrī, gatavojoties Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas rīkotajam labdarības maratonam „Dod pieci!”, sākas dziesmu izvēlēšanās par ziedojumiem, lai turpinātu atbalstīt Latvijas maznodrošinātos un vientuļos seniorus. Visas izvēlētās dziesmas tiks atskaņotas Baltijā vēl nebijušā 144 stundu ilgā radio maratonā, kas no 17. līdz 23. decembrim notiks Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas laukumā pie tirdzniecības centra „Origo”.

Ikviens, kurš Latvijas Radio 5 – Pieci.lv maratonā vēlēsies noklausīties savu iemīļoto dziesmu un palīdzēt kādam no vairāk nekā 5000 vientuļajiem vai trūcīgajiem senioriem, ir aicināts interneta vietnē pieci.lv aizpildīt anketu, norādot dziesmas nosaukumu un pie izdarītās izvēles ierakstot stāstu vai novēlējumu kādam īpašam senioram. Tāpat, anketā norādot savu tālruņa numuru, būs iespēja piedalīties īpašā labdarības izlozē.

Izvēloties dziesmu, klausītājs senioru iepriecināšanai svētkos ziedos 5 eiro. „Kas tad patiesībā ir 5 eiro?” spriež viens no radio maratonā iesaistītajiem dīdžejiem Toms Grēviņš. „Tas ir viens kokteilis bārā, viena kinobiļete, viens ātrās ēdināšanas komplekts vai kāds cits nieks, bez kura ikdienā patiesībā spējam iztikt.” Izvēlētās dziesmas no 17.decembra trīs DJ – Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Kaspars Mauriņš – atskaņos „Dod pieci!” maratonā Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra „Origo”.

Akcijā „Dod pieci!” Latvijas sirmgalvjiem varēs palīdzēt ar tiešsaistes ziedojumiem un bankas pārskaitījumu labdarības organizācijas „Ziedot.lv” portālā, zvanot uz tālruni 90067005 un ziedojot 1,42 EUR. Tāpat pašu sarūpētas dāvanas senioriem, piemēram, saldumus, kafiju, rokdarbus u.c., ir iespējams nodot Ziedot.lv birojā Rīgā, K.Barona ielā 59/61.

Labdarības organizācijas Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta stāsta: „Seniori ir daļa no mums – bez vecāka gadagājuma cilvēkiem nebūtu mēs… Ar reģionālo biedrību palīdzību visos Latvijas reģionos ir apzināti 5207 vientuļi, maznodrošināti sirmgalvji, kurus svētkos paredzēts iepriecināt ar īpašām dāvanām. Jauniešu radio Pieci.lv veidotais labdarības maratons būs kā tilts uz vecāko paaudzi, lai atgādinātu par tādām vērtībām kā nesavtība, savstarpēja palīdzība un izpratne starp paaudzēm.”

Latvijā vecuma pensiju saņem ap 473 tūkstoši pensionāru, no kuriem nabadzības riskam ir pakļauta vairāk nekā trešdaļa jeb 122 tūkstoši sirmgalvju vecumā no 65 gadiem un vairāk. 28 464 vecuma pensijas saņēmēju Latvijā ir spiesti iztikt tikai ar minimālo pensiju, kas nepārsniedz 142,29 eiro, liecina VSAA dati. „Dod pieci!” laikā centrālajā Rīgas laukumā būs novietota īpaša „stikla studija”, no kuras sešas diennaktis jeb 144 stundas bez pārtraukuma dīdžeji atskaņos par ziedojumiem izvēlētas dziesmas. “Dod pieci!” būs līdz šim ilgākais radio raidījums Latvijas vēsturē, pārņemot Nīderlandē aizsākto labdarības maratona ideju, kurai atbalsts gūts jau vairākās pasaules valstīs, kā Beļģijā, Portugālē, Šveicē, Zviedrijā, Kenijā un Dienvidkorejā.

Labdarības maratonu „Dod pieci!” Latvijas Radio rīko sadarbībā ar VAS „Latvijas dzelzceļš”, tirdzniecības centru „Origo”, labdarības organizāciju „Ziedot.lv” un Latvijas Televīziju. Par telekomunikāciju infrastruktūru rūpējas VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”.

Informācija par akcijas „Dod pieci!” norisi ir pieejama arī sociālajos tīklos: Facebook, Twitter, Instagram, Draugiem.lv un bezmaksas mobilajā aplikācijā „Pieci”.

Labdarības maratona "Dod pieci!" vizuālie materiāli ir pieejami šeit