Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

R.Paula un Z.Muktupāvela Ziemassvētku koncerts Latvijas Radio tiešraidē

Aizsākot Ziemassvētku gaidīšanas laiku, maestro Raimonds Pauls un Zigfrīds Muktupāvels 1.decembrī iepazīstinās ar jaunizdoto „Ziemassvētku albumu”. Ziemassvētku dziesmu prezentācijas koncerts izskanēs pirmdien, 1.decembrī, plkst. 19.00 tiešraidē Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 2 ēterā.

Tiešraides koncertā no „RīgaTV 24” studijas klausītāji varēs novērtēt Zigfrīda Muktupāvela un Raimonda Paula izpildītās „Ziemassvētku albuma” kompozīcijas. Abiem mūziķiem pievienosies arī taustiņinstrumentālists Raimonds Macats, basģitārists Oskars Sproģis un bundzinieks Artis Orubs. Radio pārraidi vadīs Latvijas Radio programmu vadītāji Daiga Mazvērsīte un Ingus Ulmanis, kuri R.Paulu un Z.Muktupāvelu izvaicās dziesmu starplaikos.

„Ziemassvētku albums” ir abu mūziķu pirmais kopīgi radītais ierakstu albums – iepriekš mūziķi ir vien periodiski sadarbojušies grupas „bet bet” albumos, kā arī Raimonda Paula dziedāšanas svētkos. Jaunajā albumā iekļautas 13 Raimonda Paula dziesmas ar Aspazijas, Jāņa Poruka, Jāņa Jaunsudrabiņa, Jāņa Petera, Vizmas Belševicas un citu dzejnieku dzeju. Dziesmu sarakstā atrodamas tādas par klasiku kļuvušas R.Paula melodijas kā „Circenīša Ziemassvētki”, „Balts sniedziņš snieg uz skujiņām”, „Māte Marija, „Baltā dziesma”, „Kamolā tinēja” un citas svētku noskaņu raisošas dziesmas.

Gan Raimonds Pauls, gan Zigfrīds Muktupāvels ir ilggadēji Latvijas Radio darbinieki. Maestro Raimonds Pauls aizsācis savu darbību 1956.gadā, kad 20 gadu vecumā izveidoja, tā saukto Rīgas Radio estrādes ansambli. 1956.gada pavasarī Rīgas Radio ierakstīta R.Paula pirmā dziesma „Nenosūtītā vēstule” Valentīnas Butānes izpildījumā. Gadu vēlāk ansambli iekļauj jaunizveidotā Rīgas Estrādes orķestra sastāvā, un Pauls kļūst par orķestra pianistu. Kopš 1981.gada maestro ir bērnu vokālā ansambļa „Dzeguzīte” koncertmeistars un dziesmu autors. No 1993. līdz 1995.gadam viņš strādā par Latvijas Radio bigbenda galveno diriģentu un māksliniecisko vadītāju. Šobrīd 78 gadu vecumā R.Pauls konsultē Radio mūzikas ierakstu jautājumos.

Savukārt dziedātājs un mūziķis Zigfrīds Muktupāvels kopš 2008.gada ir Latvijas Radio 1 raidījuma „Kultūras Rondo” vadītājs. Darbadienu un brīvdienu rītos no plkst. 11.00 Zigfrīds stāsta par mūzikas, mākslas, kino, teātra, literatūras u.c. aktualitātēm Latvijā un pasaulē. Zigfrīds Muktupāvels ir bijis arī daudzu Latvijas Radio tiešraižu vadītājs valstiski nozīmīgos kultūras pasākumos.

R.Paula un Z.Muktupāvela „Ziemassvētku albuma” koncerts izskanēs radio uztvērējos Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 2 frekvencēs, interneta vietnē latvijasradio.lv, kā arī Latvijas Radio 2 bezmaksas mobilajā aplikācijā.

Aicinām sekot līdzi Latvijas Radio jaunumiem arī sociālo tīklu kontos twitter.com/LatvijasRadio, facebook.com/LatvijasRadio un draugiem.lv/latvijasradio.

Foto: Jānis Deinats

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv