Otrdiena, 2024. gada 30. aprīlis

Vārda diena: Liāna, Lilija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Ar daudzpusīgu saturu Latvijas Radio aicina vērtēt Eiropas Parlamenta kandidātu sarakstus

 

Informācija medijiem

08.04.2024.

Ar daudzpusīgu saturu Latvijas Radio aicina vērtēt Eiropas Parlamenta kandidātu sarakstus

Gatavojoties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kas notiks 2024. gada 8. jūnijā, Latvijas Radio sagatavojis plašu programmu vispusīgai sabiedrības informēšanai par kandidātu sarakstiem un to politisko piedāvājumu.

„Latvijas Radio vienmēr ir bijis svarīgi piedāvāt platformu sabiedriski nozīmīgām diskusijām un analīzei, tādā veidā palīdzot klausītājiem veidot savus uzskatus un pieņemt lēmumus. Tieši tādēļ, gatavojoties Eiropas Parlamenta vēlēšanām, teju visi Latvijas Radio kanāli ir parūpējušies par informatīvu un izglītojošu saturu daudzveidīgos formātos,” norāda Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna.

Latvijas Radio Ziņu dienests no aprīļa līdz pat vēlēšanām sižetu sērijā no dažādām valstīm vēstīs par Eiropas Savienības (ES) tuvākās nākotnes nopietnākajiem izaicinājumiem, piemēram, drošību, populistisko kustību ietekmi u. c.

Latvijas Radio 1 raidījumā „Krustpunktā” no 2. maija līdz 30. maijam piedāvās priekšvēlēšanu intervijas ar visu kandidātu sarakstus iesniegušo partiju vai partiju apvienību līderiem. Savukārt īsi pirms vēlēšanām – no 3. līdz 6. jūnijam raidījumā „Krustpunktā” notiks diskusiju cikls par svarīgākajiem ES jautājumiem un pašreizējā EP sasaukuma darbību. 

Latvijas Radio 2 saviem klausītājiem ir sarūpējis radiospēli „Deputāti pret deputātiem”. Piecos raidījumos no 8. aprīļa līdz 6. maijam pirmdienās plkst. 20.00 spēles formā savstarpēji sacentīsies EP deputātu kandidāti, kuriem būs jāatbild uz raidījuma vadītāju – Baibas Palkavnieces un Ivo Krumholca – sagatavotajiem jautājumiem par Eiropas Parlamentu un Eiropas Savienību. Tādā veidā radio klausītāji varēs ne tikai uzzināt par deputātu kandidātu politiskajiem plāniem, bet arī iepazīt viņus kā personības, noskaidrot viņu erudīciju un intereses.

Latvijas Radio 3 – Klasika raidījums „Eiropas kultūras galvaspilsētas – idejas, vērtības, atšķirības” aprīlī un maijā apmeklēs Tartu Igaunijā un Būdi Norvēģijā, vēstot par to, kā kultūras galvaspilsētu pasākumu organizatoru, ekspertu un apmeklētāju viedokļi sasaucas ar partiju programmu kultūras nostādnēm.

Latvijas Radio 4 – Doma laukums raidījums „Izklāstā” maijā piedāvās intervijas ar kandidātu sarakstu līderiem. Savukārt raidījumā „Doma laukums” paralēli tiks analizēts pašreizējo eirodeputātu pienesums Eiropai un Latvijai.

Latvijas Radio 5 jau pašlaik piedāvā sižetu ciklu „Pieci Eiropā”, kas iepazīstina ar EP darbu, tādējādi veicinot jauniešu vēlmi būt sabiedriski aktīviem un piedalīties vēlēšanās. Savukārt maijā Latvijas Radio 5 sociālo tīklu ptaformās būs skatāma spēle jauniešu auditorijai, kurā jauniešiem atbilstošā formātā tiks apspriesti svarīgi ES jautājumi un meklēti tiem risinājumi.

Par Latvijas Radio

Latvijas Radio kanālu grupa ar 33,89% radio klausīšanās laika daļu joprojām saglabā tirgus līdera pozīciju Latvijā, liecina Kantar TNS jaunākie auditorijas dati par 2023. gadu. Latvijas Radio programmas klausās vairāk nekā 726 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. 

Šobrīd Latvijas Radio ir lielākais programmu producents Latvijā.  Radio veido piecas programmas: Latvijas Radio 1 (trešais klausītākais kanāls Latvijā), Latvijas Radio 2 (visklausītākā radio stacija Latvijā), Latvijas Radio 3 – Klasika (vienīgais klasiskās mūzikas kanāls Latvijā), Latvijas Radio 4 – Doma laukums (kanāls mazākumtautību valodās), jauniešu multimediālā platforma Latvijas Radio 5. 

Latvijas Radio podkāstu straumēšanas vietnēs piedāvā vairāk nekā 185 dažādus raidījumus, kas pielāgoti raidierakstu formātam. Tāpat pieejami vairāki oriģinālpodkāsti, kas primāri veidoti digitālajai audio videi. Ik mēnesi Latvijas Radio paplašina piedāvātā satura apjomu podkāstu straumēšanas vietnēs. Latvijas Radio saturu iespējams klausīties arī Latvijas Radio mobilajā lietotnē. 

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv