Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Vārda diena: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 aicina jauniešus pieteikties DJ skolai

Informācija medijiem 

25.09.2023.

Latvijas Radio 5 aicina jauniešus pieteikties DJ skolai

Veicinot jauno talantu piesaisti un sagatavošanu, Latvijas Radio 5 izsludina pieteikšanos jaunajam DJ skolas iesaukumam. Šogad atlasē aicināti pieteikties jaunieši 16 līdz 25 gadu vecumā, kuri vēlas attīstīt sevi radio un mediju vidē. DJ skolas ietvaros būs iespēja apgūt radio dīdžeja, multimediālā satura veidošanas un raidījumu vadītāja prasmes. Sešiem, konkursu izturējušajiem jauniešiem, būs iespēja pilnveidot sevi Latvijas Radio darbinieku un izcilu pedagogu vadībā, kā arī DJ skolas ietvaros veidot un vadīt raidījumus īpaši izveidotā interneta pop-up kanālā. Pieteikumus atlasei var iesniegt līdz šī gada 6. oktobrim.

„Latvijas Radio 5 šī gada laikā ir piedzīvojis pārmaiņas, bet nemainīga ir mūsu apņemšanās būt par jauno talantu kalvi, un mēs esam gatavi turpināt ceļu, kas ļauj mums būt par vērtīgāko jauniešu mediju Latvijā. Mēs esam patiesi gandarīti par iepriekšējo gadu DJ skolās iepazītajiem jauniešiem un lepojamies, ka pie mums ir izaugušas un turpina augt tādas jaunas mediju personības kā Toms Putniņš, Kristofers Malnačs, Agnese Pētersone, Jānis Baķis, Paula Vīgante un Mārtiņš Pabērzis,” stāsta Latvijas Radio 5 vadītājs Kārlis Kazāks. Viņš norāda, ka viens no Latvijas Radio 5 kā sabiedriskā medija uzdevumiem ir parūpēties par jaunu mediju personību veidošanos. “Mēs pret to attiecamies ar lielu atbildību un ieinteresētību, jo tieši DJ skolas jaunieši nereti ir tie, kuri sniedz mūsu radio un multimediju saturam to svaigumu, kādu vēlamies piedāvāt mūsu klausītājiem un sekotājiem sociālajos tīklos.” 

Kursa ietvaros DJ skolas dalībnieki varēs apgūt:

  1. Radio raidījumu vadīšanas un veidošanas pamatus, darbojoties savā pop-up interneta kanālā kopā ar Latvijas Radio 5 pieredzējušajiem dīdžejiem;
  2. Skaņas montāžas un apstrādes pamatus kopā ar Uldi Cīruli jeb DJ Monsta;
  3. Runas prasmes aktiera un runas pasniedzēja Gerda Lapoškas vadībā; 
  4. Multimediālā satura veidošanu un analīzi kopā ar Lotu Ulmani;
  5. Uzticamas informācijas iegūšanu un analīzi pie Latvijas Radio Ziņu dienesta galvenā redaktora Kārļa Dagiļa;
  6. Mūsdienu mūzikas vēsturi kopā ar LR5 ētera personību Tomu Grēviņu.

“Tobrīd to pat nenojaušot, DJ skola bija viens no manas dzīves svarīgākajiem notikumiem. Vairākus gadus vēlāk nonācu pie Rainera Marijas Rilkes sacītā, ka jāspēj būt drosmīgam sastapties ar visdīvainākajām un neordinārākajām situācijām, ko dzīve spēj sniegt. Atliek vien piekrist. Radio ir piedzīvojums, kas nekad nebeidzas, un DJ skola ir notikums, kas mani te atveda,” stāsta DJ skolas absolvente, Latvijas Radio 5 raidījumu producente Agnese Pētersone.

DJ skolas nodarbības notiks 2-3 reizes nedēļā no 19. oktobra līdz 28. novembrim Latvijas Radio telpās Rīgā, Doma laukumā 8. Katram audzēknim būs savs mentors – kāda no Latvijas Radio 5 ētera personībām, kas sniegs atbalstu radio raidījuma veidošanā un mācību procesā. Konkursa nolikums paredz, ka pieteikties konkursā var arī DJ dueti, trio vai ansambļi. 

Pieteikumus dalībai DJ skolā var iesniegt līdz  šī gada 6. oktobrim, elektroniski uz e-pasta adresi pieci@latvijasradio.lv (virsrakstā norādot: DJ skolas konkurss), nosūtot motivācijas vēstuli, aprakstu par sevi un līdz 2 minūtēm garu video par kādu Latvijas vai pasaules aktualitāti. Video veidošanai nav noteikumu – īpaši tiks novērtēts pieteikumu radošums. DJ skola uzņems 6-8 talantīgākos jauniešus. Mācības pieejamas bez maksas.

DJ skolas konkursa nolikums pieejams: https://ej.uz/DJSkola_2023

 

Papildu informācijai:

 

Liene Pālēna

Latvijas Radio 

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv