Svētdiena, 2024. gada 28. aprīlis

Vārda diena: Terēze, Gundega

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 ēterā divi jauni mūzikas raidījumi

Informācija medijiem

13.09.2023.

Latvijas Radio 5 ēterā divi jauni mūzikas raidījumi

Latvijas Radio 5 turpina iepazīstināt ar jauniem raidījumiem, īpaši izceļot muzikālā satura daudzveidību. No šīs nedēļas LR5 ēterā skan gan Toma Grēviņa autorraidījums „Grēviņa kabinets”, gan smagās mūzikas raidījums „Smagsvars”, ko vadīs Tomass Beķeris.

Raidījums „Grēviņa kabinets” ar īpašu mūzikas izlasi

Turpmāk otrdienās no plkst. 22.00 līdz pusnaktij Latvijas Radio 5 ēterā skanēs Toma Grēviņa autorraidījums „Grēviņa kabinets”. Toma Grēviņa kā mūzikas eksperta vārds komentārus neprasa, un līdzšinējā pieredze rāda, ka LR5 auditorija labprāt seko Toma muzikālajiem ieteikumiem. „„Grēviņa kabinets” ir secīgs turpinājums raidījumam „Pieci klausās”, kas skanēja ēterā no 2016. gada līdz šī gada vasarai. Latvijas Radio 5 ir medijs, kas atspoguļo visu jauno, tāpēc likumsakarīgi, ka arī raidījumā „Grēviņa kabinets” būs iespēja iepazīties ar jauniem ierakstiem ne tikai popmūzikas žanros, bet arī akadēmiskajā mūzikā un džezā. Pats raidījuma lozungs – „arī nopietnāka mūzika” – man šķiet ļoti daudz paskaidro,” norāda Latvijas Radio 5 radošais direktors un ētera personība Toms Grēviņš, kurš izvēlēto mūzikas izlasi papildinās arī ar komentāriem par izvēlēto dziesmu un atskaņoto mūziķu aktualitātēm.

Raidījums „Grēviņa kabinets” klausītājiem pieejams Latvijas Radio 5 ēterā otrdienās no plkst. 22.00 līdz 24.00 ar atkārtojumu sestdienās no plkst. 18.00 līdz 20.00. Ik nedēļu tiks atjaunota arī mūzikas izlase LR5 Spotify kanālā „Kabineta kolekcija”.

Smagās mūzikas raidījums „Smagsvars”

Vairojot Latvijas Radio 5 muzikālo žanru dažādību, no 13. septembra Latvijas Radio 5 ēterā trešdienu vakaros no plkst. 22.00 līdz 24.00 skanēs smagās mūzikas raidījums „Smagsvars”. Tā vadītājs Tomass Beķeris 13 epizožu garumā iepazīstinās klausītājus ar dažnedažādākajiem metāla mūzikas subžanriem, sākot no ļoti viegla un beidzot ar ekstrēmi smagu. Raidījumā viesosies ietekmīgākie Latvijas metāla kultūras pārstāvji. „Metāls ir ļoti liels žanrs – tam ir daudzi subžanri, kas to padara ļoti dažādu. Raidījumā „Smagsvars” apskatīsim lielāko daļu no šiem subžanriem,” norāda raidījuma vadītājs Tomass Beķeris, kurš pats smagā metāla kultūrā darbojas jau gandrīz 20 gadus.

Par Latvijas Radio 5

Pēdējo desmit gadu laikā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv, būdama saturiski plašākā un daudzveidīgākā jauniešu multimediālā platforma Latvijā, būtiski veicināja Latvijas jauno mūzikas talantu attīstību, radīja vienīgo platformu Latvijā repa un hiphopa izpildītājiem, kā arī popularizēja Latgales popmūziku. Tāpat līdz ar Pieci.lv dīdžeju skolas izveidi veicināta jauniešu izaugsme par spilgtām ētera personībām. Bet viens no lielākajiem kanāla sasniegumiem ir Latvijas lielākā labdarības maratona „Dod pieci!” izveidošana un organizēšana. Šogad labdarības maratons „Dod pieci!” notiks jau desmito reizi. Latvijas Radio 5 klausās vairāk nekā 138 tūkstoši cilvēku nedēļā (Kantar TNS 2022. gada decembra – 2023. gada maija dati).

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv