Svētdiena, 2024. gada 28. aprīlis

Vārda diena: Terēze, Gundega

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Podkāsta „Veiksme neveiksmē” piecās jaunās epizodēs – Dziesmu un deju svētku dalībnieku pieredzes stāsti

 

No sestdienas, 1. jūlija, Pieci.lv tīmekļa vietnē, Latvijas Radio mobilajā lietotnē un populārākajās podkāstu straumēšanas platformās klausāma raidieraksta „Veiksme neveiksmē” otrā mini sezona. Piecās epizodēs Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ētera personība Linda Samsonova sarunāsies ar Dziesmu un deju svētku kustības dalībniekiem, kuru ceļš uz tiem ne vienmēr bijis viegls.

 

„Pēc “Veiksme neveiksmē” pirmajām epizodēm un klausītāju atsauksmēm zināju, ka vēlēšos podkāstu turpināt, taču neiedomājos, ka tieši saistībā ar Dziesmu un deju svētkiem. Tomēr, ņemot vērā, cik šī tradīcija ir svarīga un īpaša, ticu, ka klausītājiem šīs sarunas veicinās svētku sajūtu un būs interesanti izzināt notikumus to iekšienē un gatavošanās procesā,” raidierakstu raksturo un pārdomās dalās tā autore un balss, Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ētera personība Linda Samsonova.

 

Podkāstā viesosies leģendārā horeogrāfe un pedagoģe, tautas deju ansambļa „Zelta sietiņš” dibinātāja un vadītāja, daudzu deju svētku virsvadītāja Baiba Šteina, ar kuru ierakstītā epizode jau pieejama klausītājiem. Nākamajās epizodēs visas nedēļas garumā varēs dzirdēt tādus viesus kā kora „Rīgas projektu koris” kordiriģentu Kristoferu Volšu-Sinku, kora „Pa Saulei” dalībnieci Agati Mežuli, kā arī uzveduma „No Zobena Saule lēca” un „Dziesma dejo. Deja skan” idejas autoru un producentu, tautas deju ansambļa „Katvari” vadītāju Edžu Arumu. Podkāsts pieejams ne tikai audio, bet arī video formātā Pieci.lv Youtube kanālā.

 

Raidieraksts „Veiksme neveiksmē” sākotnēji tapa projektā „Pieci.lv podkāstu fabrika”. Tā ietvaros Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ētera personības veidoja raidierakstus par dažādām jauniešu auditorijai interesējošām izklaides un sociālām tēmām. Šobrīd norit projekta otrās sezonas pieteikumu atlase.

 

„”Veiksme neveiksmē” ir lielisks piemērs eksperimentālo podkāstu projekta potenciālam. Pēc pirmās sezonas klausītāji pauda vēlmi vēl vairāk dzirdēt Lindu sarunājamies ar veiksmīgiem cilvēkiem. Dziesmu un deju svētki ir Latvijas nacionālās identitātes sastāvdaļa, kuru veido pavisam reāli cilvēki – viņiem šie svētki ir viens no dzīves augstākajiem lidojumiem, bet ceļš, lai līdz tam tiktu, mēdz būt sarežģījumiem un pārbaudījumiem pilns. Tieši tāpēc tapusi podkāsta „Veiksme neveiksmē” otrā sezona,” stāsta Latvijas Radio podkāstu redaktors - attīstītājs Andrejs Siliņš.

 

Podkāsta idejas autore un vadītāja ir Linda Samsonova, producente – Krista Skrebele, multimediālā materiāla veidotāji – Tomass Beķeris un Arnolds Auziņš. Par vizuālo noformējumu gādāja Beāte Bērziņa un Ieva Lasmane.

Podkāstu „Veiksme neveiksmē” iespējams klausīties šeit: https://ej.uz/Veiksme-Neveiksme

 

Par Latvijas Radio podkāstiem

 

Latvijas Radio podkāstu straumēšanas vietnēs piedāvā vairāk nekā 170 dažādus raidījumus, kas pielāgoti raidierakstu formātam. Tāpat pieejami vairāki oriģinālpodkāsti, kas primāri veidoti digitālajai videi: pirmais dokumentālās žurnālistikas podkāsts Latvijā „Dokumentārijs”, podkāsts par karu Ukrainā „Drošinātājs”, „Runājam par skriešanu ar Tomu Grēviņu”, sarunas jauniešiem par dzīves jēgu “Kā ir būt”, mentālajai veselībai veltītais podkāsts “Vai tas ir normāli?”, podkāsts par podkāstiem Latvijā “Raidnīca”, sarunas par emocionālo un garīgo veselību caur mākslinieku pieredzes stāstiem “Mākslinieks pie mikrofona”, latgaliešu literatūrai veltītais podkāsts “Puslopys”, audio stāstu krājums “100 deči Latvijai”. Tāpat Latvijas Radio 4 – Doma laukums piedāvā visaptverošu saturu mazākumtautību valodās, tostarp podkāstos lielu popularitāti iemantojušo bērnu literatūras podkāstu “В гостях у книжки”. Ik mēnesi Latvijas Radio paplašina piedāvātā satura apjomu audio satura straumēšanas vietnēs. Latvijas Radio veidotos podkāstus var klausīties arī Latvijas Radio mobilajā lietotnē, kas caur Google Play un App Store pieejama ikvienam viedtālruņa lietotājam.

 

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.:  +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv