Viena no cilvēka ikdienas sastāvdaļām ir maltīte. Visiem mums patīk gardi paēst un reizēm mēs savās izvēlēs esam ļoti noteikti, patērējot kādu konkrētu produktu. Tāpēc šodien – par ēdieniem, kas raksturīgi dažādiem reģioniem, tostarp arī Latvijai.

Latvijas tradicionālo ēdienu sarakstā ir sklandrausis, salinātā ruplmaize, Jāņu siers, Carnikavas nēģi, Latvijas pelēkie zirņi un Rucavas baltais sviests. Šiem produktiem ir piešķirts garantētais tradicionālās īpatnības statuss, kas tiek aizsargāts Eiropas līmenī. Šādi produkti ir arī citās Eiropas valstīs, piemēram, Parmas šķiņķis, Mocarellas siers, Kalamatas eļļa un vēl daudzi citi. Tas nozīmē, kas produktam jābūt augušam vai ražotam noteiktā veidā. Šādu statusu ražotāja produktam piešķir Eiropas komisija un tā ir garantija pircējam, ka viņš nesaņems kādu pakaļdarinājumu.

 

Šis projekts īstenots ar Eiropas Parlamenta finansiālu atbalstu.*

 

 

* Šis materiāls atspoguļo tikai autora viedokli. Eiropas Parlaments nav atbildīgs par tajā ietvertās informācijas jebkādu izmantošanu.