Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Piektdien pieci.lv raidīs no Valmieras un klātienē tiksies ar jauniešiem

Piektdien, 22. februārī, jauniešu radio stacija Latvijas Radio 5 – pieci.lv īpašā izbraukumu studijā raidīs no Valmieras, viesojoties Vidzemes augstskolas telpās. Šī ir trešā izbraukuma tiešraide, kas notiek projekta „pieci.lv brauc pie klausītājiem” ietvaros. Projekta mērķis ir paplašināt jauniešu interešu loku un dažādot informācijas ieguves avotus, kā arī iepazīstināt klausītājus ar dzīvi Latvijas reģionos.

No Valmieras skanēs rīta programma „Pieci Rīti” no plkst. 6:00-9:00 ar Tomu Grēviņu, Uldi Ziediņu un Inesi Pučeku, kā arī pēcpusdienas programma „Pieci Brauc” no plkst. 17:00-20:00 ar Magnusu Eriņu.

22. februārī plkst. 15:00 Valmieras Integrētās bibliotēkas lasītavā (C217.telpa) notiks jauniešu tikšanas ar pieci.lv dīdžeju Magnusu Eriņu un Latvijas Radio Ziņu dienesta redaktoru Matīsu Rutku, kuras laikā vairāk varēs uzzināt par darbu radio un pieci.lv darbību.

„Raidīt no izbraukuma studijas – tas vienmēr ir patīkams piedzīvojums ārpus ierastā darba ritma. Valmiera ir brīnišķīga pilsēta ar aktīvu sabiedrisko un kultūras dzīvi. Viens no Latvijas izglītības centriem un noteikti arī sporta citadele – no Valmieras nāk Latvijā un pasaulē zināmi sportisti, ar kuriem mēs varam lepoties. Te ir, ko redzēt un Valmierai ir, ko pastāstīt pieci.lv klausītājiem. Īpaši priecājos par iespēju piektdien klātienē tikties ar jauniešiem, lai runātu par darbu radio un pieci.lv ,” stāsta pieci.lv dīdžejs Magnuss Eriņš.

Raidījumu vadītājiem ēterā pievienosies Vidzemes augstskolas studenti un rektors Gatis Krūmiņš, Valmieras biznesa inkubatora un Valmieras Drāmas teātra pārstāvji, kā arī aktīvi un sabiedrībā pazīstami valmierieši no mākslas, mūzikas un sporta jomām, lai pieci.lv klausītājiem pastāstītu par dzīvi un aktualitātēm Vidzemes galvaspilsētā.

Projekts „pieci.lv brauc pie klausītājiem” ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu aizsākās 2018. gada novembrī, kad izbraukuma studija viesojās Rēzeknē. Šī gada janvārī pieci.lv komanda raidīja no Liepājas, savukārt 29. martā dosies uz Ventspilī, bet 26. aprīlī – uz Daugavpili.

Valmierā Latvijas Radio 5 – pieci.lv skan 89,5 frekvencē. Tāpat jauniešu kanālu var klausīties internetā www.pieci.lv vai pieci.lv aplikācijā, lejuplādējot to App Store vai Google Play. Jaunumiem var sekot līdzi arī sociālajos tīklos Facebook http://www.facebook.com/PieciLV, Youtube http://www.youtube.com/user/PieciLV,  Instagram http://instagram.com/PieciLV un Twitter http://twitter.com/PieciLV.

Kantar TNS 2018. gada radio auditorijas pētījumu dati liecina, ka Latvijas Radio 5 – pieci.lv ik nedēļu klausās 156 tūkstoši jauniešu visā Latvijā.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv