Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Parakstīts memorands par sadarbību labdarības maratona Dod pieci mērķa sasniegšanai

Šogad labdarības maratons Dod Pieci aicina sabiedrību ar savu ziedojumu atbalstīt mērķi, lai katram bērnu nama bērnam būtu ģimene. Vienīgi sadarbojoties valsts institūcijām, privātajam sektoram un medijiem šo mērķi iespējams sasniegt. Tāpēc šodien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika sadarbības memoranda svinīgā parakstīšana, klātesot Latvijas Radio, Latvijas Televīzijai, Labklājības ministrijai, Ziedot.lv, SEB Bankai un Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam.

Šobrīd Latvijas bērnu namos dzīvo 1200 bērnu, un aizvadītā gada laikā Latvijas Radio tematiskajā projektā Sistēmas bērni, kā arī citos masu medijos spilgti izgaismotas problēmas, kas skar bez ģimenes augušos “sistēmas bērnus”. Dod Pieci šogad kļuvis par šīs nozīmīgās tēmas vēstnesi, ko atbalsta un arī par savu mērķi uzstādījis Latvijas valsts simtgades birojs, līdz 2021. gadam kopīgiem spēkiem panākot, ka Latvijā vairs nav nepieciešami bērnu nami.

Kā memoranda parakstīšanā uzsvēra Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta: „Laikā, kad mūsu valsts ieiet simtgadē un katrs domājam, kas būtu tas paliekošais, ko dāvināt savai valstij un kas būtu vērtīgs arī pēc simt gadiem, ir skaidrs, ka tie ir mūsu Latvijas ļaudis. Un bērni ir tie, kuriem palīdzēt piedzīvot bērnību varam tikai mēs – pieaugušie. Šī memoranda parakstīšana ir simbolisks starta punkts, sakustēšanās un ledus laušanas punkts, kad esam gatavi ikvienam bērnam dot iespēju uzaugt ģimenē.”

Atbalsta programma Plecs, kurai tiks novirzīti labdarības maratona Dod Pieci laikā saziedotie līdzekļi, sniegs praktiska un emocionāla veida palīdzību, lai maksimāli atvieglotu bērnu namos nonākušo bērnu nokļūšanu ģimenēs. Izmantojot Ziedot.lv infrastruktūru un uzkrātās zināšanas, Plecs strādās ciešā sadarbībā ar citām šīs jomas nevalstiskajām organizācijām, kā arī valsts un pašvaldību institūcijām.

Lai šo mērķi sasniegtu, Dod Pieci aicina iesaistīties ikvienu, apvienojot savus spēkus gan valstiskā, gan personiskā sadarbībā. Šodien Latvijas simtgades informācijas centrā Latvijas Radio, Latvijas Televīzija, Labklājības ministrija, labdarības organizācija Ziedot.lv, SEB banka, SIA Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš parakstīja memorandu, apņemoties veidot kopēju sadarbību, lai veicinātu iespēju ārpusģimenes aprūpē esošiem bērniem augt ģimenē vai ģimeniskā vidē.