Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Sāk skanēt dokumentālās esejas "Latvijas dienasgrāmata"

No šodienas, 13.marta, Latvijas Radio 1 sāk skanēt jauns raidījums „Latvijas dienasgrāmata”. Katru pirmdienu plkst.15:05 klausītājiem piedāvāsim dokumentālas esejas, kurās caur cilvēka subjektīvo prizmu atainosies laiks.

Katru nedēļu viens žurnālista uzrunāts cilvēks rakstīs dienasgrāmatu. Raidījums būs veidots no dienasgrāmatas ierakstiem un sarunas starp žurnālistu un dienasgrāmatas rakstītāju, atklājot piefiksētās dienas domas un notikumus. Tās būs dokumentālas esejas par laiku un vietu mūsdienu pasaulē, fiksējot sajūtas, domas, atmiņas un notikumus dienasgrāmatā. Tik dažādas, cik dažādi ir Latvijas Radio žurnālisti, kuri šo raidījumu veido, un cilvēki, kurus viņi uzrunā.

Dienasgrāmatu rakstīšana martā uzticēta topošajam datorzinātniekam, Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta studentam Aleksejam Popovam un Jaunā Rīgas Teātra aktierim Vilim Daudziņam. Savukārt aprīļa raidījumos atspoguļosim mūziķu Jāņa un Evitas Tarandu, kino pētnieka un tulkotāja Viktora Freiberga un Rīgas Zooloģiskā Dārza tīģeru kopējas Aļonas Mihailovas ikdienas pārdomu mirkļus un sajūtas par mūsdienu Latviju. Raidījumu veidos Latvijas Radio 1 un Ziņu dienesta žurnālisti – Viktors Pupiks, Ieva Valeine, Laima Slava, Aidis Tomsons, Ruta Rikše, Zane Lāce un citi.

Raidījums top pateicoties Latvijas simtgades finansējumam. Visi raidījuma ieraksti būs atrodami arī Latvijas Radio mājas lapā latvijasradio.lsm.lv un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv! Sekojiet līdzi raidījumu aktualitātēm arī sociālās tīklošanas vietnēs twitter.com/LatvijasRadio1 un facebook.com/LatvijasRadio1.