Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Atsākas "Radio mazā lasītava"

Latvijas Radio 1 pavasara sezonā ēterā atgriežas raidījums „Radio mazā lasītava”, kas top sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu. Raidījumā, kas ēterā klausāms svētdienu pēcpusdienās plkst. 15:35 jaunākās grāmatas lasa aktieris Gundars Āboliņš un kopā ar Ingvildu Strautmani sarunājas ar grāmatu autoriem, tulkotājiem un izdevējiem.

Sezonas pirmajā raidījumā 5.martā ēterā lasīsim rakstnieka Zigmunda Skujiņa grāmatu „Ēnu aleja.” Šo grāmatu, kas sarakstīta 2003.gadā apgāds „Neputns” laida klajā pagājušajā gadā, kas bija arī rakstnieka jubilejas gads. „Ēnu aleja” ir stāsts par Dailes teātra jaunās ēkas tapšanu, par vietu, kāda tā bija pirms tam. Tas ir arī stāsts par cinkogrāfu Tinci un viņa mācekli. Šis stāsts ir par Rīgu, kuru tik aizrautīgi spēj izstāstīt tikai Zigmunds Skujiņš. „Radio mazajā lasītavā” iepazīsimies ar fragmentiem no grāmatas un sarunāsimies ar rakstnieka meitu Ingu Skujiņu.

Sezonas turpinājumā 12.marta raidījumā iepazīsim Roalda Dobrovenska darbu „Reiz dzīvoja bruņinieks nabags”, 19.martā Ingas Ābeles „Dunu”, 26.martā Andras Neiburgas „Stum stum”, 2.aprīlī - Mārgaretas Atvudas „Sirds mirst pēdējā”, 9.aprīlī - Emmi Iterantas „Ūdens atmiņu”, 16.aprīlī Elizabetes Strautas „Mani sauc Lūsija Bārtone”, 23.aprīlī Alesandro Bariko „Misteru Gvinu”, 30.aprīlī Tomasa Foigta „Tenoru Jonasu Kaufmanu” un 7.maijā – Laimas Kotas darbu „Istabu”.

Aicinām grāmatu mīļotājus izmantot iespēju un klausīties grāmatu stāstus no iepriekšējiem raidījumiem mājas lapā http://lr1.lsm.lv/lv/lr1/raidijumi/radio-maza-lasiitava/ , kā arī sekot līdzi „Radio mazās lasītavas” jaunumiem un aktualitātēm sociālās tīklošanas vietnē Facebook: www.facebook.com/radiomazalasitava . 

Vairāk par grāmatām, kas izdotas krievu valodā var uzzināt šādā pat raidījumā „Grāmatu otrdiena,” kas Latvijas Radio 4 programmā skan  plkst.16:10 katru otrdienu