Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 3 - Klasika tagad dzirdama arī Dundagā un Kolkā

Mērķtiecīgi paplašinot apraides areālu, Latvijas Radio 3 – Klasika šī gada sākumā sāk skanēt jaunā frekvencē Dundagā –104,2 FM.

Pateicoties jaunajam raidītājam, tagad klausītāji var dzirdēt vienīgo nopietnās mūzikas un kultūras radio kanālu Latvijā arī aptuveni četrdesmit kilometru rādiusā ap Dundagu. Līdz ar to Latvijas Radio 3 – Klasika tagad dzirdama Valdemārpilī, Rojā, Ģipkā, Kolkā, Mazirbē, Jaunciemā un Lielirbē, kā arī citās vietās Augškurzemē.

LR3 direktore Gunda Vaivode atzīst, ka: „Līdz šim, braucot Kolkas virzienā, bija liels „baltais plankums”, kur „Klasiku” nevarēja dzirdēt. Tas bija trūkums ne tikai vietējiem apkārtnes iedzīvotājiem, bet arī visiem tiem, kuri paraduši klausīties mūsu programmu Rīgā, bet uz Kolkas pusi brauc brīvdienās un atvaļinājumos. Turklāt, aktivizējoties vietējai kultūras dzīvei, ir ļoti būtiski, ka iespēja klausīties ir arī jaunajai paaudzei un topošajiem „Klasikas” klausītājiem.”

 Plašākā diapozonā LR3 programma šogad dzirdama arī Daugavpils apkārtnē, kur pastiprināta raidītāja jauda 88,1 FM frekvencē, savukārt Rīgā un Rīgas apkārtnē testa režīmā programma dzirdama arī DAB+ apraidē. Aicinām izteikt viedokli par dzirdamību jaunajā digitālajā formātā, izmantojot saiti: ej.uz/DABradio.

Latvijas Radio 3 – „Klasika” klausītājiem visu diennakti piedāvā raidījumus par visdažādākajiem mūzikas žanriem un kultūras aktualitātēm, kā arī regulāri sniedz iespēju tiešraidēs klausīties labākos Latvijas un pasaules koncertu dzīves notikumus.

Programmas jaunumiem un raidījumu aktualitātēm sekojiet līdzi arī sociālās tīklošanas vietnēs twitter.com/Klasika_LR3 un facebook.com/programma.klasika.